Ce ii face pe oameni sa isi deschida o afacere?

Mari actori romani
Care sunt cele mai reusite combinatii de culori?

Este interesant sa observi ce ii face pe oameni sa isi deschida afaceri. Deschiderea unei afaceri pe cont propriu necesita bani, multe ore de munca grea, rabdare si constientizarea faptului ca probabil nu veti obtine foarte multi bani in primii ani de viata ai companiei sau ca afacerea dumneavoastra ar putea chiar esua. Conform SBA (Administrarea Micilor Afaceri), aproximativ 30% din afacerile noi isi inchid portile in primii doi ani de la infiintare. Cu toate acestea oamenii continua sa fondeze afaceri intr-un mod destul de regulat. Exista numerosi factori cu care antreprenorii se confrunta atunci cand iau decizia de a merge pe cont propriu.

Implicarea in afaceri

Un antreprenor este motivat uneori sa isi deschida o afacere datorita faptului ca simte acea nevoie de a se implica personal in toate aspectele si operatiunile companiei. Antreprenorul doreste sa fie parte a echipelor de design, vanzari, marketing, inginerie si productie. Un antreprenor “simte” intr-un anumit fel modul in care trebuie condusa o afacere pentru a avea succes, si www.infiintare-firme.net ne informeaza ca acest lucru motiveaza antreprenorul sa-si deschida propria afacere si sa se implice in mod direct.

Fa-o personal!

Un antreprenor poate simti uneori ca facand afaceri cu o mare corporatie sau lucrand pentru o companie mare, lucrurile pot deveni foarte impersonale. Impulsul de a deschide o afacere vine din dorinta de a aduce o atingere personala in activitatea de a face afaceri.

Fii la conducere!

Anumiti antreprenori isi fondeaza propria afacere deoarece doresc sa fie proprii sefi si sa conduca operatiunile zilnice ale unei companii. Antreprenorul doreste sa fie acela care ia deciziile de afaceri importante, care influenteaza directia ce o va urma compania, care face apel la dezvoltarea produselor si actiunile de marketing, fiind astfel responsabil pentru fiecare aspect al functionarii companiei.

Nevoia financiara

Anumiti antreprenori sunt condusi sa-si deschida propria afacere din pura necesitate. Daca o slujba nu ii ofera un venit suficient, un antreprenor poate porni un job secundar pentru a obtine un venit suplimentar, iar ulterior il poate transforma intr-o afacere cu norma intreaga.

Realizare

Pentru anumiti antreprenori, detinerea unei afaceri de succes ofera un sentiment de implinire. Acestia simt ca ofera un serviciu de valoare clientilor si se mandresc cu faptul ca fac cea mai buna treaba posibila. Multi antreprenori ofera inapoi comunitatii din care fap parte prin donatii si participarea la evenimente caritabile. Aceasta stare de realizare si mandrie este un factor important in decizia de a incepe o afacere.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *