O inchiriere auto internationala nu trebuie sa fie ceva complicat

Introducere in web design
Sportul si dieta te ajuta sa slabesti si sa iti mentii o stare excelenta de sanatate

Atat de multi oameni care calatoresc peste granitele tarii pentru prima data sunt convinsi ca inchirierea unui automobil de la o firma de rent a car internationala va fi un proces foarte dificil. Nimic mai fals! Adevarul este ca singurii oameni care se vor regasi in aceasta situatie vor fi cei care nu se pregatesc din timp pentru aceasta experienta.

In cea mai mare parte, nu exista reguli internationale fixe pentru inchirierea unei masini, asta pur si simplu pentru ca unele firme au reciprocitate cu alte tari, iar acest fapt denota ca regulile variaza in functie de tara in care calatoriti si cea din dinspre care veniti. De exemplu, daca calatoriti din SUA spre Australia, nu aveti nevoie de un PCI, dar cand calatoriti inspre alte destinatii, de cele mai multe ori veti avea nevoie de unul.Inchirieri auto internationale

Un PCI este un Permis de Conducere International, si pentru a obtine unul trebuie sa aplicati inainte de a pleca in calatorie. Aceasta operatiune se face in tara de rezidenta, si este de preferat sa obtineti unul chiar daca nu intentionati sa inchiriati o masina in excursie. Iata de ce: odata ce ati ajuns la destinatie si va hotarati ca totusi e nevoie de un servici de rent a car, va fi prea tarziu. E mai bine sa aveti la indemana unul in caz ca va raganditi, sau pur si simplu constatati ca transportul public la destinatie nu este adecvat, sau poate chiar periculos.

Cele mai multe tari va vor cere sa aveti asupra Dvs si pasaportul, permisul de conducere original, precum si un fel de asigurare. In cele mai multe tari, aceasta forma de asigurare se numeste Carte Verde si se obtine din tara de rezidenta, nu din cea in care calatoriti. Nu e bine sa va bazati pe asigurarea de rent a car internationala decat in cazul in care este ceruta de compania de inchirieri auto, sau nu aveti asigurare auto personala.rent a car

Transformarea experientei de inchiriere auto internationale intr-un succes total este usoara daca va gasiti timp sa faceti o lista cu documentele de care aveti nevoie pentru inchiriere si, evident, sa le si pregatiti. De mare ajutor va poate fi alegerea unei companii care activeaza atat in tara de rezidenta, cat si in cea de destinatie – atat pentru ajutorul de care puteti beneficia, si prin prisma faptului ca aveti de-a face cu o companie cu reputatie recunoscuta.

Share Button

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *