24.04.2013. Autor:

Želite li kupiti zemljište na najvećem nalazištu nikla u centralnoj Evropi?

“Ako se bavite rudarstvom, ovo je izvanredna prilika za vas da jednostavno obezbijedite lokaciju koja može da služi kao odskočna daska i centrala za sve buduće istraživačke i eksploatacione aktivnosti”, navodi se na sajtu vardiste.com

Interesuju vas razne priče o lokaciji gdje se nalazi najbogatije nalazište nikla u centralnoj Evropi? U slučaju da su to za vas potpune novosti, procjenjuje se da se u navedenom području nalazi više od 267 miliona tona nikla. Da biste pronašli detaljnije informacije o navedenoj činjenici, ukucajte u Google Vardište nikl i pojaviće se više članaka koji o tome detaljno govore. Svi se slažu, bez rezerve, da je to bogato nalazište nikla (kobalta i zlata također?), ali postoje određene prepreke koje se moraju savladati prije nego što se krene sa eksploatacijom.

Postoji opozicija ekoloških organizacija i pojedinaca koji su zabrinuti o negativnom utjecaju eksploatacije na životnu sredinu. Navodi se podatak da će se u radijusu od 100 kilometara uništiti sva, do sada netaknuta priroda. Ipak, obezbijeđena je podrška lokalnih vlasti i samo je pitanje vremena prije nego što se nastavi sa daljnjim istraživanjima.

“Sigurno se već pitate zašto bi neko utrošio vrijeme da sastavi ovaj jednostavan sajt? Eto desilo se da ja prodajem lijepo parče zemlje u samom centru Vardišta, nekoliko hektara da budem precizniji. Nešto od raspoloživog zemljišta je locirano odmah pored rijeka Rzava i Jablanice”, kažu na sajtu vardiste.com.

Zašto biste vi bili zainteresovani?

Ako se bavite rudarstvom, ovo je izvanredna prilika za vas da jednostavno obezbijedite lokaciju koja može da služi kao odskočna daska i centrala za sve buduće istraživačke i eksploatacione aktivnosti. Takođe, kupovina ove lokacije bi mogla da posluži i kao izvanredno motivaciono sredstvo da se i ostatak lokalnog stanovništva zainteresuje za saradnju.

Ukoliko ste investitor, pokušajte zamisliti koliko će vrijednost ovog zemljišta da se uveća odmah nakon objave da se nastavlja sa istraživačkim aktivnostima. Sada je pravo vrijeme za kupovinu!

Ukoliko ste pripadnik neke od specijalnih interesnih grupa koje su zabrinute o potencijalnom negativnom utjecaju na prirodu i životnu sredinu, pokušajte da zamislite koliko bi vaš utjecaj porastao time što biste postali zakonski vlasnik nekoliko ključnih lokacija koje se nalaze u centru svih zbivanja! Za vašu organizaciju koja eventualno broji nekoliko hiljada članova, skromna donacija od nekoliko eura po članu bi vas učinila vlasnikom jedne od najljepših prirodnih lokacija opisanih u djelima naših najvećih književnika i pjesnika.

“Ja lično nisam emotivno opredijeljen što se tiče kupca i njegovih planova. Iskreno bih volio da mogu lično da uživam u istinski prelijepoj prirodi tog regiona, ali loši ekonomski uslovi i trajno pogoršanje moje lične finansijske situacije su me na to prisilili. Prodajem kupcu sa najboljom ponudom!”, navodi se na pomenutoj stranici.

“Sve lokacije su upisane u zemljišne knjige na ime jednog vlasnika!”

Za dodatne informacije možete se obratiti na donjevardiste@gmail.com

Vaš komentar