19.04.2013. Autor:

Poljoprivrednici Federacije opet zaprijetili protestima

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH rekao je da se nada da Vlada neće donijeti odluku kojom se obustavlja uplata podsticaja na 45 dana

Poljoprivrednici Federacije BiH organizovaće proteste pred zgradom Vlade FBiH ukoliko ova institucija donese odluku kojom se obustavlja uplata podsticaja poljoprivrednicima na 45 dana od dana donošenja Programa.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović rekao je da se nada da Vlada neće donijeti ovu odluku, jer je sinoć Dom naroda federalnog parlamenta usvojio Zakon o povoljnijem penzionisanju boračkih kategorija što je bio uslov za isplatu tranše MMF-a.

“Premijer Nermin Nikšić donošenje ove odluke je pravdao zahtjevima MMF-a”, rekao je Muslimović, napominjući da su sada ispunjeni uslovi za isplatu tranše MMF-a.

On je naglasio da je u Službenom listu objavljena Odluka o isplati podsticaja, što je bio jedan od uslova poljoprivrednika da ne organizuju proteste.

Muslimović je ponovio zahtjev poljoprivrednika da se poštuje zakon i da veliki tržni centri na svojim policama imaju 50 odsto domaćih brendova, a ne kao što je slučaj sada.

(Srna)

Vaš komentar