21.10.2013. Autor:

Zavirite u budući beogradski hotel Radisson

Hotel u okviru kompleksa pripadaće lancu Radisson Blu, a radiće pod imenom “Radisson Blu Old Mill Belgrade”

Kompleks “Stari Mlin” dobro napreduje, a radovi se trenutno u najvećem dijelu odvijaju u unutrašnjosti objekata, piše portal Beobild.

Kako prenosi ovaj sajt specijalizovan za praćenje razvoja i izgradnje Beograda, u “Starom mlinu” su u toku intenzivni radovi na unutrašnjim instalacijama, dok se završetak radova na fasadi očekuje do kraja mjeseca.

Pošto su tokom ljeta završeni svi betonski radovi na objektima, otpočela je instalacija fasade i ti radovi su praktično u finalnoj fazi.

Najveći dio objekata je već obložen staklenim panelima, a kako su okviri već postavljeni, taj posao će biti brzo završen i na preostalim dijelovima objekata.

Prema saznanjima Beobilda, svi radovi na fasadi biće završeni do kraja oktobra.

S druge strane, unutar novoizgrađenih objekata u toku su radovi na instalacijama, postavlja se izolacija i betoniraju podne košuljice.

Nakon završenih grubih betonskih radova na novom hotelskom krilu, intenzivirani su radovi na obnovi stare zgrade mlina. Zatvoren je središnji dio objekta, koji je inače služio kao pristup zadnjem dijelu gradilišta, i sada zidari polako rekonstruišu izgled prednje fasade.

Inače, u funkcionalnom konceptu hotela, stara zgrada će biti ulazni hol sa restoranima, barom, recepcijom i salom za konferencije.

Planirano je da se izgradnja i ugradnja namještaja, opreme i inventara u hotelu završi sredinom sljedeće godine, tačnije do kraja maja 2014.

Poslovni dio kompleksa je takođe dobro napredovao, a fasada je već postavljena na velikom dijelu objekta. Ovdje su takođe vrlo intenzivni instalaterski radovi, a prema riječima investitora, pred kraj godine aktivno počinju pregovori sa zainteresovanim kompanijama za iznajmljivanje poslovnog prostora, kako bi raspored poslovnog prostora prilagodili zakupcima.

Hotel u okviru kompleksa pripadaće lancu Radisson Blu, a radiće pod imenom “Radisson Blu Old Mill Belgrade”.

Rokovi su blago pomjereni, pa se tzv. “soft opening” očekuje u avgustu 2014, dok se zvanično svečano otvaranje planira u septembru 2014.

Glavni menadžer za Radisson Blu Beograd biće Tomas Svieka, koji je već u Beogradu i uveliko radi na “pre opening” fazi.

Kako navodi Beobild, u martu se očekuje i početak zapošljavanja hotelskog osoblja čemu će prethoditi konkursi i razgovori sa potencijalnim kandidatima.

(Izvor/Foto: Beobuild)

Vaš komentar