Am urmarit cu putin timp in urma o discutie purtata pe unul din canalele americane de radiodifuziune un interviu in care era invitat un economist cunoscut. Discutia avea un cu tot alt sens decat partea ce mi-a atras atentia, el referindu-se, in general, la situatia economiei americane in vremea recesiunii si cresterea economica multasteptata atat de catre statele americane dar si de intreaga societate civilizata afectata ingrozitor de catre aceasta criza nascuta chiar acolo, in marea federatie aflata peste ocean.

Intr-un anumit moment a venit discutia si despre sectorul rent a car, un domeniu foarte important in SUA, deoarece mobilitatea, transporturile cotidiene pe autostrazile din aceasta federatie au, poate mai mult ca in alta economie, de jucat un rol major, esential. Domnul mai sus pomenit cita un anumit raport al unei publicatii de specialitate importante care veghea asupra domeniului de inchirieri auto.

Firmele de rent a car traiesc prin doua importante segmente: inchirierile de masini destinate uzului personal si inchirierile de autovehicule pentru afaceri -informatie venita de la firma Maya Rent-a-car. Bineinteles ca in general se inchiriaza toate tipurile de vehicule posibile: de la masinile foarte ieftine, de uz personal, pana la van-uri, masinile de teren si, cel mai des, camioanele de transportat marfa.

Iata ca, in conformitate cu aceasta discutie, se pare ca domeniul de inchirieri de autovehicule a inregistrat in Statele Unite si in 2013 o ascensiune constanta. 2013 pare a fi cel de-al patrulea an la rand de crestere a acestui domeniu, iar cifrele afacerilor vor inregistra valori cu pana la 4 procente mai mult comparativ cu anul trecut.

Dar si numarul firmelor de rent-a-car a cunoscut o crestere, in anul trecut, de circa 10%, aratand astfel interesul investitorilor dar si increderea in faptul inchirierile auto vor aduce profit si pe urmatoarea perioada a relansarii economice. Nu numai in America sau in Canada afacerile acestea sunt in crestere, dar va prezentam cateva cifre intr-un articol viitor despre acest sector foarte dinamic al economiei care este domeniul inchirierilor auto.