19.04.2013. Autor:

Sajam turizma i gastrokulture okupio 150 izlagača

“Vjerujem da će ovaj sajam postati prepoznatljiv turistički događaj koji će okupljati turističke radnike i privrednike svih zemalja Evrope pa i šire”, rekla je ministar trgovine i turizma Republike Srpske

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić svečano je danas u Bijeljini otvorila Četvrti međunarodni sajam turizma i gastrokulture koji je okupio oko 150 izlagača iz Srpske, zemalja regiona i inostranstva.

“Ministarstvo trgovine i turizma daje podršku za rad turističkih organizacija lokalnih zajednica jer smatramo da imaju izuzetno bitnu ulogu u promociji turizma gradova i opština u Republici Srpskoj”, rekla je Hrstićeva, otvarajući Sajam.

Ona je dodala da Turistička organizacija Bijeljine, ovakvom gastro-turističkom manifestacijom, uspješno provodi aktivnosti na promociji turističke ponude cijele semberske regije.

“Bijeljina, kao centar ovog dijela Srpske, ima mogućnosti za razvoj različitih oblika turizma – od banjskog i etno-turizma do seoskog, lovnog, ribolovnog i avanturističkog, a zahvaljujući svojoj poziciji kao najzastupljeniji ima i tranzitni turizam”, rekla je Hrstićeva.

Ona je istakla da je ovaj sajam poprimio međunarodni karakter na kojem se mogu vidjeti izlagači iz nekoliko zemalja – Grčke, Bugarske, Abhazije i Mađarske.

“Ministarstvo će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti razvoju destinacijskog menadžmenta i kreiranju turističkih proizvoda što bi trebalo da doprinese razvoju cjelokupnog turizma u Srpskoj”, navela je Hrstićeva i dodala da je za Bijeljinu jedinstven turistički proizvod Etno–selo “Stanišići” u kojem se manifestacija i održava.

Ona je naglasila da Ministartvo u ostvarivanju svojih ciljeva očekuje podršku lokalnih zajednica, naročito turističkih organizacija u Srpskoj.

“Vjerujem da će ovaj sajam postati prepoznatljiv turistički događaj koji će okupljati turističke radnike i privrednike svih zemalja Evrope pa i šire”, rekla je ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Simo Laketić, direktor Turističke organizacije Bijeljina koja je organizator Sajma, rekao je da je ova manifestacija okupila oko 150 izlagača koji će imati priliku da se upoznaju međusobno, a i sa ponudom regije.

“Poslovni kontakti su ovdje neminovni. Prvi put ove godine imamo goste iz Republike Abhazije sa namjerom da sa Privrednom komorom Srpske potpišu protokol o saradnji”, naveo je Laketić.

U okviru dva dana sajma biće održane i promocije tradicionalnih manifestacija kao što su rafting, bijeljinska fićijada i susret motorista.

Štandovi za izlagače su besplatni, a za smještaj učesnika obezbijeđen je sajamski popust i do 50 odsto u Etno-selu i Banji Dvorovi, koji su nosioci turističkog razvoja Bijeljine.

(Srna)

Vaš komentar