26.04.2013. Autor:

LG hoće savitljivi ekran

Samsung i LG Electronics već nekoliko godina najavljuju fleksibilne ekrane, ali se ni jedan nije pojavio u prodaji. Ipak, LG je juče saopštio da će novi savitljivi uređaj predstaviti krajem ove godine, prenijele su agencije

Samsung i LG Electronics već nekoliko godina najavljuju fleksibilne ekrane, ali se ni jedan nije pojavio u prodaji. Ipak, LG je juče saopštio da će novi savitljivi uređaj predstaviti krajem ove godine, prenijele su agencije.

Još nije poznato da li će najavljivani Optimus G2 imati fleksibilan ekran, ali se zna da je njegov dolazak na tržište zakazan za ovu jesen.

Moguće je da LG pokušava da prestigne Samsung i da prije južnokorejskog giganta predstavi savitljivi ekran.

Ipak, “šuška se” da i Samsung ubrzano radi na takozvanom OLED ekranu, a prototip telefona predstavljen je na ovogodišnjem Sajmu elektronike.

Inače, u periodu od januara do marta ove godine, LG je isporučio 10,3 miliona smart telefona, što predstavlja rekord od kada je LG počeo da proizvodi ove smart uređaje.

Operativni profit u prvom kvartalu ove godine iznosi 322,88 miliona američkih dolara, dok je zabilježeni neto profit 20,30 miliona američkih dolara.

Prihodi kompanije LG u prva tri mjeseca 2013. godine su porasli za 6,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i iznose 13,01 milijarde američkih dolara.

(Agencije)

Vaš komentar