Afacerile restaurantelor – cum sa deschizi o pizzerie

Pizza
Cadouri personalizate de ciocolata - Cele mai bune idei de cadouri posibile
Asigurari pentru masina ta - RCA si Casco

Infiintarea unei pizzerii va necesita mai multe echipamente decat un restaurant obisnuit. Vei avea nevoie de tipuri specifice de cuptoare ca sa coci pizza. Unele pizzerii au chiar cuptoare imense de caramida. Este distractiv sa detii propriul local cu pizza si poate fi o afacere foarte lucrativa, cat timp servesti pizza cu gust excelent. Iata cateva indicatii care te vor ajuta sa demarezi o afacere cu pizza.

Decide ce fel de pizzerie vrei sa deschizi. Vei dori doar o simpla fereastra pentru livrari de pizza sau dispui de fondurile si energia pentru a demara un restaurant complet functional? Un loc mai mare cu scaune si mese iti permite sa iti extinzi meniul si sa servesti salate, paste si meniuri complete. O fereastra mica pentru livrari sau un chiosc de pizza este ideal pentru bugete limitate si pentru cei care nu doresc sa munceasca prea mult.

Inaintea deschiderii unui restaurant, trebuie sa te decizi asupra bucatariei cu care esti familiarizat. Este mai bine sa stii cum sa gatesti, chiar daca nu vei gati in fiecare zi. Cunostintele despre afacerile cu mancare iti vor conferi un avantaj asupra competitiei. De exemplu, daca nu stii cum sa faci aluatul pentru pizza, iar angajatul tau lipseste de la servici, afacerea ar putea avea de suferit in acea zi pentru ca nimeni nu poate face crusta pentru pizza. Asezarea toppingurilor si a branzei este simpla si tot ce ai de facut este sa o introduci in cuptor.

Alcatuieste un plan de afaceri pentru localul tau. Acesta te va ajuta sa iti mentii atentia si iti va furniza indicatii pe care sa le urmezi. Este usor sa fii distras si sa uiti lucruri in mijlocul haosului creat de deschiderea unui restaurant. Planul tau de afaceri trebuie sa acopere marketingul, profitul si pierderile, bugetul si extinderea, printre alte lucruri. Planul de afacere al unei pizzerii se poate dovedi folositor si daca ai nevoie sa imprumuti bani pentru capital.

Estimeaza suma de bani de care ai nevoie pentru a deschide pizzeria. Adauga cheltuielile ocazionate de chirie, constructii, primul lot de provizii si ingrediente, salariile, publicitatea, mobilierul, echipamentele si cuptoarele pentru pizza. Daca descoperi ca suma totala este mai mare decat iti poti permite, atunci este timpul sa apelezi la o firma de creditare sau la o banca pentru a imprumuta bani pentru capitalul tau. Pana in acest moment, ar trebui ca planul de afaceri sa fie finalizat, astfel incat sa il pui la dispozitia creditorilor tai.

Pentru a sti de ce suma ai nevoie pentru achizitionarea echipamentelor, alcatuieste o lista. Daca vizezi segmentul superior al pietei, vei dori sa instalezi un cuptor din caramida. Acesta va mari costurile, dar va atrage mai multi clienti. O pizzerie are nevoie si de echipamente suplimentare, precum tigai pentru pizza, cuptoare, mixer pentru aluat si o rola pentru pizza.Cum sa deschizi o pizzerie in Timisoara

Localizarea este un factor important pentru orice restaurant. Pentru o pizzerie, va trebui sa iei in considerare si tipul de pizza pe care il vei servi inainte de a te decide asupra locatiei. Daca doresti sa oferi pizza gourmet, va trebui sa fii localizat intr-un cartier superior sau intr-un centru de afaceri. Daca incepi doar cu un chiosc cu pizza sau o fereastra pentru livrari, un mall ar putea fi un loc bun pentru a incepe.

Creeaza foarte mult zgomot inainte sa-ti deschizi pizzeria. Trimite reclame in presa catre ziarul local si imprima pliante pe care le poti distribui prin oras. Ofera evenimente de degustare la diverse localuri si la malluri si universitati. Consulta-te cu alti proprietari de restaurante despre imbunatatirea pietei tale. Marketingul este cel care iti va face pizzeria populara si profitabila in tot orasul, pe langa servirea unor alimente cu gust excelent.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.