Beneficiile exercitiilor pe stepper

Cum sa gasesti o farmacie online buna
Cine nu ne lasa sa fim fericiti?

Prezentare generala

Exercitiile cardiovasculare implica grupele musculare majore care efectueaza munca pentru durate lungi, cu foarte putina rezistenta spre deloc. Un stepper este un dispozitiv fitness care are doua pedale pe care plasezi picioarele si, in functie de modelul specific, manere fixe de care sa te tii pentru echilibru sau corzi pentru antrenament. Tu misti pedalele in sus si in jos intr-o miscare fluenta, simuland mersul pe scari. Acest dispozitiv ofera un numar de beneficii pentru corp.

Capacitatea aerobica

Folosind un stepper, iti poti imbunatati capacitatea aerobica. Aceasta in schimb poate face activitatile fizice de zi cu zi mai usor de realizat. Pe scurt, nu vei mai simti ca ramai fara aer cand ritmul tau cardiac este crescut. Cu ajutorul unui astfel de produs iti poti imbunatati sanatatea si starea fizica generala cu minimum de cheltuieli – nu trebuie sa platesti un abonament la sala, nu trebuie sa platesti deplasarea pana acolo, iar preturile pentru astfel de aparate sunt foarte scazute.

Pierderea in greutate

Cu aceste aparate vei arde un numar semnificativ de calorii. Daca esti supraponderal si il utilizezi in mod regulat, poti reduce greutatea si factorii de risc pentru boli. O persoana de 80 de kg poate arde mai mult de 730 de calorii in 60 de minute cu astfel de exercitii.

Impact scazut

Cand folosesti un stepper, picioarele tale nu parasesc pedalele. Asta face exercitiile sigure pentru oameni care sufera de probleme ale articulatiilor. Sa te antrenezi astfel nu este complicat: iti plasezi picioarele pe pedale, pornesti dispozitivul si incepi sa pedalezi in sus si in jos. Daca vrei sa cresti sau sa scazi rezistenta, pur si simplu apesi pe buton.

Alternative de antrenament si versatilitate

Un stepper este foarte personalizabil si mult mai usor de folosit decat dispozitivele traditionale, asa ca il poti lua cu tine aproape oriunde. Incepatorii pot aborda un ritm mai lent, o rezistenta a aparatului mai mica, in timp ce impatimitii fitnessului il pot seta sa simuleze provocarea alergarii pe scari sau dealuri. Poti de asemenea sa incorporezi elemente din rutina aerobica – precum ridicarea de greutati sau pendularea bratelor- in antrenamentul tau de step. Poti de asemenea sa adopti intervale de antrenament, alternand intre cele de inalta si joasa intensitate.

Controlul starilor de spirit

Stepperele te pot ajuta sa reduci nivelul stresului. Potrivit specialistilor, activitatea fizica stimuleaza diverse substante din creier ce iti dau senzatia ca esti mai fericit si mai relaxat decat erai inainte de antrenament. Pentru a culege toate aceste beneficii, tinteste pentru cel putin 30 de minute de step aerobic.

Tonifierea

Stepperele ce simuleaza urcatul scarilor sunt cunoscute pentru beneficiile de a arde calorii, dar pot de asemenea conduce la o musculatura tonifiata si fara grasimi. Fesele, tendoanele, cvadricepsii, gambele si soldurile sunt toate antrenate. Muschii de baza sunt de asemenea folositi pentru a ajuta la stabilizare corpului tau.

Optiuni individuale si de grup

Daca urasti ideea de a merge la sala si nu vrei sa alergi in jurul blocului cu vecinii uitandu-se dupa tine, poti lucra pe un mini-stepper in intimitatea propriei tale case. Acestea nu sunt doar pentru timizi si intimitate. Poti de asemenea sa faci o sedinta de step aerobic cu un instructor – asta iti ofera oportunitatea de a primi instruire profesionala si de a te antrena intr-un mediu prietenos.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.