Caror aspecte trebuie sa le acordati atentie inainte sa cumparati o casa

Cele mai grave 5 greseli pe care probabil le faceti cu masina dumneavoastra de spalat
Modernizeaza-ti afacerea instaland un aparat de aer conditionat

Nu incercati sa faceti previziuni de piata

Nu fiti obsedat sa preziceti momentul in care piata este favorabila, si sa va dati seama cand este cel mai bun timp pentru a cumpara. Orice incercare de a anticipa piata imobiliara este practic sortita esecului. Cel mai bun moment pentru a cumpara este atunci cand veti gasi case de vanzare perfecte si va puteti permite. Piata imobiliara este ciclica, merge in sus, si se duce in jos, si merge inapoi din nou. Deci, daca incercati sa asteptati pentru momentul perfect, probabil veti pierde.

Mai mare nu este intotdeauna mai bine

Toata lumea este atrasa de cea mai mare, cea mai frumoasa casa de vanzare din cartier. Dar mai mare nu este neaparat mai bine. Exista o veche zicala in imobiliare care spune: nu cumpara cea mai mare, ci cea mai buna casa din cartier. Cea mai mare casa este cautata de un public foarte mic si nu doriti sa va limitati numarul de potentiali cumparatori atunci cand veti dori sa vindeti mai departe. De obicei, o casa creste in valoare aproximativ la fel de mult ca si cele din imediata apropiere. Daca platiti 300.000 de euro pentru o casa, si vecinii platesc intre 100.000 si 150.000 de euro, aprecierea va fi limitata, ne informeaza un evaluator imobiliar din Satu Mare.

Nu uitati ca va cumparati o casa, nu va dati casatoriti cu ea!

Cumpararea unei case pe baza emotiilor este ceva care o sa va rupa inima. Daca va indragostiti de ceva, s-ar putea sa luati unele decizii financiare destul de rele in acea privinta. Exista o mare diferenta intre emotii si instincte. Cand va bazati pe instinctele dumneavoastra intelegeti ca sunteti pe cale ca sa obtineti o casa mare pentru o suma buna. Cand va bazati pe emotii, deveniti obsedat de culoarea de vopsea sau de curtea din spate. Este o investitie, deci stati calm si fiti intelept, este recomandarea portalului Evaluatori-imobiliari.net.

Examinati casa temeinic

Ati cumpara o masina fara sa verificati tot ce se afla pe sub capota? Desigur, nu ar fi indicat. Intrebati un inspector de specialitate. Va va costa ceva banuti, dar ar putea duce la economii mult mai subtantiale. Pe propria raspundere, un astfel de inspector va va oferi informatiile necesare despe aceste case de vanzare, astfel incat sa puteti lua o decizie pentru a stabili daca sa cumparati sau nu o anumita proprietate. Este intr-adevar singura cale de a obtine un tert aviz impartial. In cazul in care inspectorul gaseste vreo problema cu casa, va puteti folosi de acest aspect ca de un instrument de negociere pentru scaderea pretului de achizitie. E mai bine sa cheltuiti niste bani in avans pe o opinie avizata decat sa aflati mai tarziu ca va trebui sa cheltuiti o avere.

Urmariti vecinatatea!

Inainte de a cumpara, pentru a primi cele mai bune informatii, mergeti pe teren – dimineata, la pranz si seara. Multi cumparatori au fost inselati pentru ca au crezut ca au gasit casa perfecta, insa au aflat apoi ca respectivul cartier nu a fost pentru ei. Plimbati-va prin vecinatatea casei ochite, la orice ora din zi, pentru a vedea ce se intampla in cartier. Faceti naveta regulat de la casa respectiva pentru a va asigura ca este ceva ce se poate face zi cu zi. Aflati cat de departe este la cel mai apropiat magazin alimentar, precum si alte servicii. Chiar daca nu aveti copii, cercetati scolile pentru ca afecteaza valoarea casei intr-un mod foarte mare. Diferenta de valoare intre doua case de vanzare din acelasi oras, una intr-un cartier cu o scoala buna, iar alta cu o scoala cu faima proasta, poate ajunge pana la 20%.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.