Ce este un Back Up?

Ce este muzica de calitate, apropo?
Muzica de calitate v2

In tehnologia informatiei, un backup sau procesul de back up se refera la realizarea unor copii de siguranta ale datelor dumneavoastra, acestea putand fi utilizate pentru a restaura continutul original in cazul unui eveniment de pierdere a datelor primare. Aceste copii suplimentare se numesc de regula “backup-uri”.

Backup-urile au de regula doua scopuri. Primul este acela de a readuce un sistem de calcul la starea anterioara dinaintea unui “dezastru” (disaster recovery). Iar cel de al doilea este de a restaura un anumit numar de fisiere ce au fost corupte sau sterse accidental. Pierderea datelor este un fapt foarte obisnuit, cei de la https://www.reparatii-calculatoare.net sustinand ca 66% din utilizatorii internetului au suferit la un moment dat o pierdere serioasa de date importante.

Deoarece un sistem de backup contine cel putin o copie a datelor ce merita salvate, cerintele de spatiu vor fi considerabile. Organizarea spatiului de stocare si administrarea proceselor de backup poate fi destul de dificila. Un model prestabilit de depozitare a datelor poate fi folosit pentru a oferi o anumita structura datelor stocate. In era moderna a tehnologiei exista numeroase suporturi de stocare a datelor ce pot fi folosite pentru realizarea unui backup. De asemenea exista numeroase cai prin care aceste dispozitive pot fi aranjate pentru a oferi redundanta, securitate a datelor si portabilitate.

Inainte ca datele sa fie trimise pe spatiul de stocare, acestea vor fi selectate, extrase si manipulate. Au fost dezvoltate multe tehnici diferite pentru a optimiza procedura de backup. Acestea include optimizari de salvare a fisierelor deschise, a surselor de date live, compresii, criptari si eliminarea duplicatelor. Multe organizatii si persoane individuale au incredere ca procesul se desfasoara conform asteptarilor si lucreaza pentru a defini tehnicile de masurare si validare. Este de asemenea important sa recunoastem limitarile si factorii umani implicati in orice schema de backup.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.