Ce este zona de confort?

Zona de confort
Cine nu ne lasa sa fim fericiti?
De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads - Prima parte

Daca te ocupi cu dezvoltarea personala, cred ca deja te-ai intâlnit cu termenul zona de confort. Pe scurt, zona de confort este o bariera mintala care te tine incatusat pe loc, la nivelul tau actual, asa numit, nivel de confort sau cum il mai numesc nivelul de merit. Noi toti avem câte o zona de confort in diferite domenii: in domeniul financiar, in domeniul relatiilor, in domeniul sanatatii, in domeniul succesului, etc etc. Astfel, chiar daca incerci sa faci anumite schimbari, foarte des ajungi de in locul unde ai inceput.

Este o mica povestioara care explica foarte clar cum lucreaza zona de confort. Intr-un sat japonez principala sursa de venit era pescuitul. In fiecare dimineata, barbatii, fiind pescari, se trezeau si se porneau la pescuit. Apoi, la amiaza ei descarcau pestii pe care i-au prins. Sotiile acestora, strângreau pestii si se porneau la drum catre satele vecine. Din motiv ca activitatea de baza in satul dat era pescuitul, nimeni nu avea nevoie de peste si unica sursa de venit era comercializarea pestilor in satele vecine. De asta, in fiecare zi sotiile pescarilor plecau prin satele vecine si vindeau pestii. Intr-o zi, ele au plecat mai departe ca deobicei. Drumul fiind plin cu pericole precum animale salbatice si tâlhari, ele au hotarât sa se opreasca intr-o poienita si sa petreaca noaptea acolo. Era o poenita nemaipomenita, unde se vedea tot ca pe palma, cântau pasari si era un miros foarte frumos de de mireasma de ciresi. Femeile s-au culcat sa doarma, insa au observat ca nu pot adormi. Nimeni nu intelegea de ce, pâna una din ele a zis ca toti sa se culce cu cosurile de peste lânga cap. Odata ce au facut asta, ele toate au adormit. Femeile date erau intr-atât de deprinse cu mirosul urât al pestelui ca nu puteau nici sa doarma fara el. Asta era zona de confort a femeilor. Sa fie inconjurate de mirosul urat al pestelui. Chiar si daca erau mirosuri mult mai frumoase si privelesti mult mai minunate, zona de confort te trage inapoi.

La noi in viata apar zone de confort similare. De exemplu: daca ai business care iti aduce aceleasi venituri de multi ani. Indiferent ce faci,  veniturile nu vor sa creasca. Asta poate fi un indiciu ca ai ajuns la zona ta cofort. Daca te intâlnesti cu fete „urâte”, dar tot timpul visezi la fete „frumoase” asta poate fi un indiciu a zonei de confort. Daca slabesti din greu si pui kilogramele inapoi cu usurinta, asta e din nou un indiciu ca te afli intr-o zona de confort.

Ce poti face pentru a redresa situtia data. Cum poti scapa de zona de confort?

Iata câtiva pasi pentru a iesi din zona de confort!

  • Opreste orice dorinta de a schimba ideea ca te afli in zona de confort- suna contra intuitiv, nu? Atrage atentia, eu vorbesc de dorinta, iar dorinta este lipsa de ceva. Pentru detalii citeste articolul dat si vei intelege cum dorinta afecteaza zona de confort. Daca tu doresti sa schimbi ceva de o perioada de timp,cel mai probabil ca nu vei face nimic. Pâna la urma urmei, daca ai face ceva, ai dori sa schimbi aceasta?. Exista doar acest. Daca doresti sa faci ceva, pai fa acest lucru acum, nu amâna. Perfectionismul nu e altceva decât un obicei prost, sau o zona de confort.
  • Descoperati vocatia- daca vei decide sa parasesti zona de confort, fii pregatit sa te intalnesti cu multe obstacole – frica, rezistenta si disconfortul fiind cele mai principale. Pentru a le infrunta cu pieptul deschis ai nevoie de un motiv foart serios, de un catalizator intern. Acest motiv sau catalizator este vocatia ta. Odata ce o descoperi, apare energia necesara pentru a trece peste toate fricile, toate dificultatile, toate problemele mintale. Un specialist in acest domeniu este Pera Novacovici. Pentru a primi mai multe detalii fa un click aici.
  • Utilizeaza tehnicile de de eliberare emotionala- asta nu e altceva decât un set de tehnici care te ajuta sa scapi de orice emotii negative in acest moment.

Cel mai important moment pentru a scapa de zona de confort!

Fa ce am specificat in primii 3 pasi. Suna totalitar ca iti dau indicatii direct de parca as fi seful tau? Da, asa si este, si o fac aceasta din motiv ca peste 95% din oameni vor citit acest articol si il vor inchide fara sa faca macar o schimbare in viata sa. Eu nu doresc ca tu sa repeti soarta lor. Eu doresc ca tu sa fi fericit, sa iesi din zona de confort si sa ai o viata plina de toate. Pentru asta e necesar sa faci primul pas. Dar tu ce ai de gând sa faci? Ia citit acest articol, ai toate uneltele disponibile, nu sta, ci actioneaza. Orice clatoria de 1000 de km incepe cu primul pas. Fa acest pas acum!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.