Ce probleme poate intampina un arhitect la un proiect?

Doriti sa incepeti o afacere de curatare a covoarelor?
Piese auto pe Internet - Acum este posibil

Orice arhitect consacrat va spune ca fiecare proiect la care lucreaza este unic si ofera noi oportunitati si noi provocari. Desi acest lucru este cu siguranta adevarat, toate aceste proiecte au inca un teren comun – cel mai adesea sub forma unor probleme care par a fi inevitabile, indiferent de tipul de proiect despre care vorbim.

Odata cu o crestere a angajarii arhitectilor cu 8% intre 2018 si 2022, multi incep sa se intereseze de aceasta profesie. Cel mai bun mod de a determina daca aceasta profesie este pentru tine este sa analizezi unele dintre problemele comune cu care se confrunta multi arhitecti atunci cand se ocupa de proiecte. Website-ul www.birouarhitect.ro ne invita sa le aruncam o privire mai atenta.
Adresarea termenelor limita si incadrarea in buget
In timp ce majoritatea oamenilor tind sa creada ca pot lucra bine sub presiune, acesta este rareori cazul. Peste 41% dintre lucratorii stresati spun ca stresul provoaca o pierdere a productivitatii, iar acest lucru poate fi foarte daunator. Daca lucrezi la un proiect cu termene limita stricte si un buget foarte strans, nu poti scapa de presiune si stres.

Cel mai bun mod de a face fata acestui lucru este sa fii organizat. Urmareste echipa, urmareste termenele limita si gaseste solutii care te vor ajuta sa ramai in limita bugetului. Comunica clar cu clientii tai daca nu respecti termenul limita sau nu poti respecta bugetul.

Exista multe aplicatii de urmarire a timpului si a bugetului care te pot mentine organizat si te pot anunta daca te apropii de buget.

Aducerea proiectului la viata

Multi clienti tind sa angajeze servicii de arhitect, sa solicite un design atragator, si apoi sa lase proiectul neterminat. Motivele din spatele acestui lucru variaza, asa ca poate fi adesea o provocare pentru arhitecti sa-si vada creatia prinzand viata.

Singura modalitate de a lupta impotriva acestei probleme este sa te asiguri ca designul uimeste pe toata lumea. Arhitectii nu pot spera sa faca acest lucru cu schite 2D si planuri complicate. Vizualizarea 3D este singura modalitate de a hipnotiza publicul.

Investitia de timp si efort in crearea unei reprezentari 3D a designului tau poate fi cel mai important punct de vanzare ca arhitect. Iti va prezenta abilitatile si talentele si ii va ajuta pe clienti sa vada cum vor arata rezultatele. Acest lucru le poate oferi impulsul suplimentar de care au nevoie pentru a finaliza proiectul si a-l trimite in constructie.

Un pas inapoi

Una dintre cele mai provocatoare probleme cu care se confrunta arhitectii atunci cand se ocupa de proiecte este a face un pas inapoi fata de acestea. Toate termenele limita, constrangerile bugetare, problemele de comunicare si multe altele pot face exceptional de dificil sa vii cu un design grozav, asa ca este adesea necesar sa faci un pas inapoi de la toate.

Daca vrei sa proiectezi cladiri grozave si sa fii plini de idei proaspete, inovatoare, ai nevoie de timp pentru a te odihni. Renuntarea la un proiect poate oferi adesea o noua perspectiva si permite arhitectilor sa fie mai productivi si mai eficienti.

Concluzia

Arhitectii se confrunta zilnic cu multe probleme, iar invatarea cum sa le rezolve si sa le depaseasca este de cea mai mare importanta. A fi constient de problemele comune ofera o perspectiva asupra profesiei si te poate pregati pentru a lucra in acest domeniu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.