Cele mai grave 5 greseli pe care probabil le faceti cu masina dumneavoastra de spalat

La ce te uiti cand alegi o companie de inchirieri microbuze si autocare in Timisoara
Caror aspecte trebuie sa le acordati atentie inainte sa cumparati o casa

Atunci cand vine vorba de haine murdare, primul – si adesea singurul – gand este de a curata rufele murdare. Rareori ne oprim sa ne gandim la sanatatea bietelor noastre masini de spalat. Drept urmare majoritatea persoanelor raman perplexe si indurerate atunci cand masinile lor de spalat se avariaza sau hainele se strica.
Insa lucrurile stau asa: majoritatea dintre noi probabil facem greseli cand vine vorba de modul in care ne tratam masinile de spalat si rufele murdare. Asadar, pentru a evita o catastrofa legata de spalatul hainelor, www.reparatii-masinidespalat.net va ofera o serie a celor mai des intalnite 5 greseli pe care probabil le faceti legat de masina dumneavoastra de spalat:

#1: Lasati fermoarele desfacute

Atunci cand indesati pe negandite rufele in masina, este posibil sa uitati de fermoarele de la blugi sau hanorace. Insa daca hainele cu fermoar se spala impreuna cu articole mai delicate – cum ar fi cele tesute – fermoarul poate agata si trage firele. Inchizand fermoarele, va protejati restul hainelor.

#2: Spalarea hainelor ce necesita curatare profesionala cu hainele obisnuite

S-ar putea ca anumite articole vestimentare pe care le cumparam (cum ar fi sacourile) sa aiba o eticheta care indica faptul ca trebuie curatate profesional. Din pacate, acest aspect poate trece neobservat cand sunteti in graba – ceea ce inseamna ca hainele ce trebuie curatate profesional ajung impreuna cu hainele obisnuite. Rezultatul? Un articol vestimentar nou si frumos iese din masina de spalat deformat, micsorat si decolorat. Asigurati-va ca verificati etichetele tuturor articolelor de imbracaminte nou achizitionate pentru a evita astfel de incidente.

#3: Misterul sosetei disparute

Ati inceput vreodata sa puneti hainele la uscat doar ca sa realizati ca lipseste o soseta? Desi erati sigur ca ati pus-o in masina? Atunci sunt sanse mari ca soseta lipsa sa fie blocata undeva intr-o maneca. Pentru a evita deranjul de a rascoli toate hainele proaspat spalate pe dos pentru a gasi soseta, pur si simplu puneti toate sosetele in cada, inainte de restul hainelor pentru spalat, pentru a le separa de celelalte haine. Mister si problema rezolvata!

#4: Exagerati cu detergentul

Daca folositi prea mult detergent pentru spalat, este posibil ca mizeria sa se acumuleze in zonele mai greu accesibile ale hainelor dumneavoastra, creand un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor. Pentru a evita acest lucru, injumatatiti cantitatea de detergent pe care o folositi. Daca simtiti ca hainele nu sunt suficient de curate, atunci cresteti treptat cantitatea, pana cand ajungeti la o cantitate satisfacatoare. Nu doar ca veti evita acumularea de bacterii, dar veti si economisi bani cu detergentul.

#5: Incheiati nasturii camasilor

Desi s-ar putea sa va temeti ca nasturii se vor agata de restul hainelor (vezi greseala #1), este de fapt mai bine sa va asigurati ca nasturii camasilor sunt descheiati inainte de spalare. Acest lucru este din cauza ca spalarea poate duce la intinderea nasturilor – cauzand presiune crescuta asupra tesaturii – putand rezulta chiar in desprinderea nasturilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.