Cum alegi un seif potrivit pentru acasa sau birou?

Trambuline exterior – cum sa le ingrijesti
Organizeaza-ti bucataria folosind rafturi de plastic

De cand ti-ai dat seama ca ai nevoie de un seif, probabil ai gasit foarte multe informatii care mai mult te-au derutat decat te-au ajutat. Majoritatea celor care se decid sa cumpere un seif, pentru acasa sau birou, nu stiu cu exactitate ce sa caute. Exista foarte multe modele de seifuri disponibile pe piata, si fiecare model vine intr-o varietate de dimensiuni. Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cauti un seif pentru a-ti proteja lucrurile de valoare:

seif

  • Ai nevoie de un seif cu protectie contra incendiilor? Un seif de genul acesta este construit de obicei din doua cutii de metal subtire, iar intre acestea se afla un strat de material izolant. Modelele care au doar protectie impotriva incendiilor nu sunt de obicei foarte eficiente contra hotilor.
  • Cauti un model pentru protectie impotriva hotilor? Acest tip de seif este construit dintr-un corp gros de otel si actioneaza ca un cuptor in cazul incendiilor, transformand in cenusa orice se afla in interiorul acestuia.
  • Vrei un model care rezolva ambele probleme? Seifurile care te protejeaza impotriva incendiilor cat si impotriva hotilor fie necesita instalarea unei placi anti-incendiu, fie turnarea unui substrat ce opreste cresterea temperaturii in interiorul acestuia.
  • Consideri ca ai nevoie de o asigurare speciala? Atunci cand alegi polite de asigurare, companiile de profil pot cere achizitionarea unui seif care indeplineste conditiile industriei de siguranta. In functie de obiectele acoperite de asigurare, compania de asigurati iti poate cere sa cumperi un seif cu diferite grade de garantie. Certificarile de siguranta sunt acordate de producatorii de seifuri atunci cand sunt testate. In momentul in care un seif trece de toate incercarile si testele efectuate, el primeste o certificare, iar producatorii vor pune etichetele necesare pentru a indica ca acestea respecta anumite standarde de siguranta . In cazul in care ti se spune ca seiful de care esti interesat are certificat de garantie, insa nu are eticheta corezpunzatoare, atunci ar fi mai bine sa alegi un alt furnizor.

Seifurile pot fi testate in diferite feluri:

    • Daca este testat pentru rezistenta la incendiu, seiful va fi plasat intr-un cuptor, iar cuptorul va fi incalzit pana ajunge la temperatura specificata pentru test (temperaturile sunt diferite de la test la test) si pentru o anumita perioada de timp (evident si aceasta difera cu fiecare test efectuat). Dupa scurgerea timpului alocat, seiful se ia, se ridica la o inaltime de doua – trei etaje si este lasat sa cada pe podeaua de beton sau acoperita cu diferite materiale. Apoi seiful se pune inapoi in cuptor unde temperatura este ridicata pana la un anumit punct. Pe tot parcursul acestui test, temperatura din interiorul seifului nu trebuie sa depaseasca 177 grade Celsius, in caz contrat se considera ca seiful nu a trecut testul.

seifuri de vanzare

      • In cazul in care seiful este testat impotriva efractiilor, acesta este inmanat unui reprezentant al firmei de certificare si trece printr-un set riguros de teste ce foloseste toate instrumentele moderne de spargere a acestuia, precum si pe cele de “moda veche”. Seiful trebuie sa tina reprezentantul la distanta  pe intreaga perioada testului (spre exemplu, un seif TL15 va fi testat pentru 15 minute, TL30 va fi testat pe durata a 30 de minute – in aceasta perioada nu se include timpul pierdut cu schimbarea instrumentelor, inlocuirea pieselor sau instrumentelor stricate ori alte pauze ce pot avea loc). Uneori un test poate dura mai multe ore sau chiar mai multe zile.

Daca in continuare ai neclaritati legate de achizitionarea unui seif, cel mai bine este sa cauti o companie  de profil de incredere, iar angajatii acesteia te vor ajuta sa alegi un seif potrivit pentru casa sau biroul tau.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.