Cum sa reparati un frigider care prezinta scurgeri?

S-a-stricat frigiderul
De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads – A doua parte
Nu am patit nimic, sunt in regula

In acest articol discutam despre cateva reparatii ale frigiderelor care pot fi facute si in gospodarie de cei mai priceputi. Trebuie avut in vedere totusi ca pentru astfel de reparatii este mai indicat sa chemati un serviciu de reparatii frigidere autorizat, cu oameni calificati si competenti. Daca nu stiti unde sa cautati, sunt destule firme listate pe Google, precum si diverse website-uri care prezinta informatii utile, precum acest catalog. In cazul in care va decideti sa efectuati operatia personal, va supuneti la diverse riscuri – atat asupra sanatatii Dvs, cat si a defectiunilor care le puteti aduce aparatului. Acestea fiind spuse, sa continuam:

Apa este una dintre substantele esentiale ale fiecarei gospodarii nu numai in Romania, ci in intreaga lume. In schimb, apa poate avea efecte devastatoare si profunde in cazul in care nu este utilizata in mod corespunzator. Tinand cont de toate acestea, este intotdeauna recomandabil sa va asigurati ca orice scurgere a frigiderului este rezolvata pentru a va asigura si a preveni orice pierdere sau defectiuni care ar putea rezulta din scurgeri. Tinand cont de faptul ca frigiderul poate avea scurgeri dintr-o varietate de locuri, este mereu bine sa va inarmati cu anumite cunostinte pentru repararea lui. Acest lucru nu numai ca va salva o gramada de bani, dar va va asigura de asemenea ca frigiderul dumneavoastra functioneaza eficient fara probleme ce pot sa apara din cauza scurgerilor.

Blocaje sau probleme cu scurgerea pentru decongelare

Infundarea, inghetarea sau blocarea unei scurgeri este una dintre cele mai comune si posibile cauze ale scurgerii frigiderului. Inghetarea scurgerii de dezghetare va duce la acumularea de apa pana in compartimentul de jos al frigiderului. In cazul in care apa care se acumuleaza pe fundul compartimentului frigiderului dumneavoastra este prea multa, atunci in mod evident vor exista scurgeri si pe podea. Puteti efectua aceasta reparatie prin decuplarea partii din spate a frigiderului si a panoului de inghetare, si indepartarea oricarei urme de gheata ce ar putea cauza infundarea. Este crucial sa va asigurati ca scurgerea functioneaza perfect fara nici o obstructie, si puteti face asta cu ajutorul unei pipete de apa calda.

S-a-stricat frigiderul

Garnituri pentru usi sau sigilii

Sigiliile sau garniturile care de obicei se gasesc pe usile frigiderului sunt fabricate din vinil si este de asteptat ca acestea sa creeze un sigiliu etans de aer. Ele asigura  ca aerul excesiv nu intra in frigider, acest lucru putand duce la umiditate excesiva in frigider; mai departea, aceasta duce la probleme de dezghetare, precum si la scurgeri de apa. Prin urmare, reparatia frigiderului care se impune aici este inlocuirea garniturilor defecte; acestea trebuie sa fie pastrate curate, precum si ferite de substante lipicioase sau dure.

Asamblarea producatorului de gheata

Distributia ghetii din producatorul de gheata poate duce la scurgeri inauntrul frigiderului. Ar trebui sa verificati cu atentie producatorul de gheata pentru a stabili daca sunt prezente cuburi de gheata. Ar trebui sa va asigurati mereu ca nu exista obiecte inghetate in producatorul de gheata care ar putea influenta in mod negativ fluxul apei.

Supapa de admisie

Frigiderul poate suferi scurgeri ca rezultat al fisurarii unei supape de admisie a apei, sau datoria unei nepotriviri inauntrul supapei. Ar trebui sa va asigurati ca supapa de admisie a apei este capabila sa se inchida in mod corespunzator, si ca este de asemenea supusa unei presiuni suficiente. Cu toate acestea, in cazul in care nu este corecta inchiderea sau nu este in masura sa pastreze presiunea corespunzatoare, atunci ar trebui sa luati in considerare oprirea acesteia.

Carcasa si capul filtrului de apa

Capul crapat sau spart al unui filtru de apa poate duce la scurgerile excesive in frigider. Ar trebui sa inspectati cu atentie frigiderul si sa inlocuiti carcasa filtrului de apa in cazul in care din intamplare este crapat sau spart. Mergand pe aceeasi idee, scurgerile pot aparea ca urmare a unei fisuri in capul de filtru sau o crapatura in sigiliu. Aici, pentru reparatia frigiderului ar trebui sa luati in considerare scoaterea filtrului de apa, pregatirea sigiliului si reinstalarea perfecta a filtrului de apa dupa cum este necesar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.