De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads – A doua parte

De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads - Prima parte
Cum sa reparati un frigider care prezinta scurgeri?

Avantaje Facebook Ads

Ca am vazut mai sus, cum sta treaba cu utilizatorii de pe facebook, sa vedem si care sunt avantajele in promovarea prin Facebook Ads.

  • Flexibilitate mare – Acest aspect consta in faptul ca poţi genera ad-uri potrivite pentru produsul sau serviciile care le vrei promovate. Pe lânga asta, poţi sa te adresezi targetand exact publicul cel mai potrivit afacerii tale; Alt beneficiu fiind, crearea de ad-uri diferite sa vezi care e cel mai potrivit, astfel incât sa ai un randament cât mai bun in urma acestui tip de promovare.
  • Cunoasterea publicului ţinta – Pe lânga ca avem un public numeros  si divers din mai multe puncte de vedere, avem foarte multe informaţii despre acest public. Asta ne ajuta in faptul ca putem targeta categoriile de persoane potrivite pentru ceea ce vrem sa promovam prin facebook ads; Cele mai cunoscute criterii de targetare fiind vârsta, sexul, datele demografice, interesele si comportamentul.
  • Testarea ad-urilor – La inceputul unei campanii, putem sa testam fiecare ad, astfel incât sa avem un randament cât mai bun din toate punctele de vedere.
  • Buget mic – In funcţie de publicul targetat, de serviciile sau produsul promovat si calitatea lor poţi avea costuri mici dar si mari. Cea mai mica suma cu care poţi incepe o campanie este de doar 2 lei, suma care te va ajuta ca ad-ul sa ajunga la un numar considerabil de persoane.
  • Feedback – Chiar daca ceea ce alegi sa promovezi este de calitate slaba sau buna, de obicei vei primi un mic feedback din partea utilizatorilor. Şi chiar daca nu iţi vine sa crezi, utilizatorii isi vor rapi din timp sa-si expuna parerea.
  • Retail – Cu ideea ca ai un magazin fizic – sa spunem in Bucuresti – ti-l poţi promova la nivel judeţean. In cele doua imagini de mai jos, am incercat sa creez o mica prezentare a posibilului cumparator. Pentru inceput am stabilit judeţul, pe urma am stabilit vârsta ideala a cumparatorilor, interesele persoanelor care pot vizita magazinul luând in considerare tipul produsului promovat si sexul cumparatorului. Astfel, am ajuns la un public ţinta de aproximativ 380.000 de oameni.

Acum ca am vazut care sunt avantajele in promovarea produselor sau serviciilor de orice fel prin facebook ads, sa vedem care sunt si dezavantajele. Totusi trebuie sa fim constienţi ca ele exista, fie ca vrem, fie ca nu vrem.

  • Tipul reclamelor – Exista si anumite tipuri de reclame care nu ies foarte bine in evidenţa. Acest aspect nu ne ajuta deloc in promovarea pe facebook, avaând in vedere ca utilizatorii cauta defapt altceva când sunt online.
  • Public fals – Toata lumea isi expune public doar parţile pozitive, ceea ce inseamna ca, in momentul unei campanii, targetam persoane care defapt nu se incadreaza in publicul ţinta pe care ni-l dorim.

Ca si o concluzie generala, trebuie sa cunoastem faptul ca, este relativ mai usor in comparaţie cu Google Adwords, sa cream un ad pentru a ne promova. Daca mai stii si tu alte avantaje sau dezavantaje, te rog sa ma anunţi printr-un comenntariu, pentru a actualiza articolul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.