De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads – Prima parte

Facebook Ads
Ce este zona de confort?
De ce merita sa incercam promovarea prin Facebook Ads – A doua parte

Conform site-ului facebrands.ro numarul românilor care au cont pe facebook este de 9.600.000 milioane. Asta inseamna ca exista un public foarte vast, caruia sa-i prezentam anumite reclame. Bineinteles, ca promovarea unei afaceri prin Facebook Advertising are si avantaje si dezavantaje si in plus de asta, conteaza si reclama pe care vrem sa o implementam.

Inainte de a ne decide daca vrem sa ne promovam prin Facebook Ads trebuie sa cunoastem avantajele si dezavantajele acestui tip de promovare, ca sa stim in ce ne bagam, si pentru a aprecia care vor fi rezultataele campaniilor. Alte informatii care trebuie sa le stim inainte de a incepe sunt datele demografice, care sunt:

Date demografice

Vârsta

Din totalul celor 9.600.000 milioane de conturi de pe facebook ale romanilor, varsta lor se clasifica in 7 mari categorii, si anume:

 • 13 – 17 ani – cu un procentaj de 10.5 %;
 • 18 – 24 ani – cu un procentaj de 22.6 %;
 • 25 – 34 ani – cu un procentaj de 28.5 %;
 • 35 – 44 ani – cu un procentaj de 20.5 %;
 • 45 – 54 ani – cu un procentaj de 10.8 %;
 • 55 – 61 ani – cu un procentaj de 5.1 %;
 • 65+ ani – cu un procentaj de 2 %.

Din cele menţionate mai sus, putem deduce faptul ca, avem o mare varietate in ceea ce priveste promovarea in funcţie de categoriile de vârsta. Acest aspect are foarte multe beneficii, cel mai important este faptul ca putem promova prin facebook ads produse sau servicii pentru toate categoriile de vârsta, publicul fiind destul de generos pentru fiecare in parte.

Sex

Un alt beneficiu al promovarii prin facebook ads, este ca putem sa ne adresam atat publicului masculin cât si celui feminim. Diferenta procentajului dintre sexe fiind destul de mica.

Evolutia numarului de utilizatori

Dupa cum se poate observa in graficul de mai sus, numarul utilizatorilor a crescut extrem de mult in ultima perioada. Aceasta crestere, nu poate decat sa ne ajute in promovarea afacerii noastre, publicul caruia ne adresam fiind mult mai mare.

Rata de adopţie Facebook pe categorii de vârsta

Cu ce ne ajuta rata de adoptie ? Simplu. In cazul in care, vom promova prin Facebook Ads un anumit tip de servicii sau produse, ne putem creste vânzarile promovandu-ne catre publicul caruia dorim.

Starea civila

Exista si afaceri care pot fi promovate prin Facebook Ads, in funcţie de starea civila a utilizatorilor. De aceea, este  nevoie sa ţinem cont si de starea civila, care se imparte in 4 mari categorii, si anume:

 • Logodit(a) – cu un procentaj de 1.41 %;
 • Casatorit(a) – cu un procentaj de 63.12 %;
 • Singur(a) – cu un procentaj de 25.25 %;
 • Intr-o relaţie – cu un procentaj de 10.22 %.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.