De ce merita sa investesti intr-un umidificator de aer

De ce sa angajati un expert SEO pentru optimizarea site-urilor
Care sunt beneficiile mierii de albine

Calitatea aerului are o influenta directa asupra starii noastre de sanatate, iar un umidificator de aer imbunatateste calitatea aerului din interior prin mentinerea umiditatii optime a aerului. Acest lucru este la fel de important indiferent de anotimpul in care ne aflam. Daca in timpul verii, umiditatea este mai ridicata, iarna ne expunem la un aer foarte uscat care ne poate creea diverse probleme de sanatate. Aerul devine uscat, duce la epuizarea fluidelor din organism prin transpirație, acesta ajungand chiar in stadiul de deshidratare. Cu ajutorul unui astfel de aparat poti evita o serie de probleme de sanatate, poti sa ai o piele mai moale si stralucitoare, si in acelasi timp, ajuti la pastrarea in stare buna a mobilei din lemn.

umidificator aer

Care sunt beneficiile utilizarii acestui aparat?

      1. Risc mai mic de infectii in familie. Aerul umed nu este atat de benefic pentru transmiterea virusilor si bacteriilor. Un umidificator de aer poate insemna diferenta dintre a avea gripa si de a ramane sanatos in sezonul rece.
      2. Pielea se mentine mai moale , cu un aspect sanatos si stralucitor. Aerul rece si uscat elimina umeseala din piele, provocand o gama larga de neplaceri, incluzand aici piele uscata, exfoliere si imbatranire accelerata. Aerul umed poate ajuta la prevenirea acestor efecte daunatoare si va ajuta sa mentineti un aspect sanatos si stralucitor al pielii.
      3. Previne problemele nazale. Cand aerul din casa este uscat, mucoasa se usuca, se irită, acest lucru ducand la scaderea rezistentei la bacterii si virusi. Aerul mai umed ajuta la diminuarea acestui disconfort, pastrand mucoasa nazala umeda si flexibila.
      4. Accelereaza procesul de vindecare. Fie ca e vorba de raceala, infectie sinusala, astm sau alergii, un umidificator de aer te ajuta sa-ti menții caile nazale umede, lucru care contribuie la procesul de vindecare si contribuie la reudcerea simptomelor precum tusea si stranutul.
      5. Contribuie la mentinerea sanatatii plantelor din casa. Plantele ajuta la eliminarea toxinelor din aer. Ele pot suferi in sezonul rece din cauza aerului uscat, solul fiind mai uscat decat in general, iar frunzele devin si ele mai uscate si vestejite. Un aer mai umed ajuta la mentinerea sanatatii plantelor din casa si in acelasi timp la sanatatea celor din casa.
      6. Protejeaza mobilierul din lemn. Aerul uscat poate deteriora mobilierul din lemn, usile sau elementele decorative, provocand crapaturi. O umiditate potrivita ajuta la mentinerea integritatii lemnului si asigura durabilitatea elementelor de mobilier.
      7. Reduce mormaitul de dimineata. Aerul uscat poate sa afecteze corzile vocale, provocand disconfort si o voce mai groasa decat in general.
      8. Reduce factura la incalzire. Stiati ca aerul umed se resimte mai cald decat aerul uscat? Daca adaugati o anumita umiditate in aer, se va simti mai cald, in acest fel resimtindu-se economii la facturile de incalzire.
      9. Previne electrizarea. In sezonul rece aerul uscat provoaca fenomenul de electrizare.
      10. Imbunatateste somnul. Daca exista problem cu sforaitul, un umidificator de aer poate ajuta. Daca sinusurile si gatul sunt uscate, tendinta de a sforai este mai mare. Un mediu umed este resimtit mai cald si mai confortabil, incurajand o noapte de somn bun.

In timp ce umidificatoarele sunt foarte bune din mai multe motive, ele trebuie sa fie curatate si intretinute in mod regulat. In caz contrar, ele pot deveni o sursa de bacterii si mucegai.

Sfaturi pentru intretinerea unui umidificator de aer

      • Daca nu il utilizati, goliti apa din aparat si din rezervor.
      • Apa ce urmeaza a fi folosita este indicat sa fie distilata sau demineralizata. Acest lucru va poate scuti de multa bataie de cap. Apa normal de la robinet are minerale care creeaza acumulari de bacterii. Apa distilata si cea demineralizata contin mai putine minerale si nu va fi nevoie de curatare atat de des.
      • Chiar daca duritatea apei este scazuta, este indicat ca dispozitivul sa fie curatat saptamanal, pentru a se evita formarea bacteriilor si a germenilor. Daca incluzi acest obicei in rutina ta, vei duce mai repede la bun sfarsit aceasta sarcina si vei asigura un climat sigur al casei.
      • Inlocuiti in mod regulat filterele. Urmati indicatiile producatorului pentru a inlocui correct filtrele dispozitivului.

Umiditatea in exces poate fi la fel de problematica precum lipsa ei. Folositi un higrometru profesional pentru a masura umiditatea din casa. Conform studiilor realizate, procentul ideal este de 40 -50%. Aceste dispozitive se pot gasi la magazinele de electrocasnice sau in magazinele de unde ati achizitionat un umidificator aer.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.