
Afacerile de toate marimile se confrunta adesea cu dilema de a angaja un furnizor de servicii SEO profesionale, sau incercarea de catre ei insisi de a afla cele mai bune practici de optimizare. Mai jos sunt mai multe motive pentru care este cel mai bine sa lasati pe mana unor profesionisti activitatea de optimizare a site-urilor pentru motoarele de cautare:
- Sunt foarte familiarizati cu instrumentele pe care le folosesc pentru a analiza site-urile web. Alegerea cuvintelor-cheie potrivite pentru piata dumneavoastra este probabil cel mai important aspect al SEO. La urma urmei, daca investiti sa ajungeti in o pozitie de top pe Google pentru un cuvant-cheie cu rata de conversie scazuta, ce ati realizat? Multa truda si banii investiti, pentru foarte putin vanzari, care nu va asigura nici macar ROI-ul (intoarcerea investitiei initiale).
- Fac asta in fiecare zi. Nu spunem ca optimizarea SEO este ceva mistic, pe care doar o mana de oameni il poate intelege, insa e nevoie de luni (chiar ani) de experienta in domeniu pentru a intelege cum se face; asta deoarece Google schimba in permanenta regulile jocului, si tot ce stiati acum o luna poate sa nu mai functioneze de maine. Cand vine vorba de optimizare site-urilor pentru motoarele de cautare, testele continue sunt cele care releva informatia necesara, informatie care nu se gaseste pe nici un blog sau website online. Ei pot analiza mai eficient si sugera strategii viabile pentru site-ul Dvs, si stiu care sunt ingredientele necesare pentru ca site-ul Dvs sa devina mult mai placut de Google.
- Cu cat ajungeti mai repede in topul clasamentelor, cu atat mai bine. Ganditi-va la pozitia website-ului Dvs in rezultate ca la pensionare. Daca ati incepe o economisire pentru pensie la patruzeci de ani, nu se va aduna fel de mult ca si atunci cand ati fi inceput aceasta activitate de la 20 de ani. La fel ca cu un cont folosit pentru acumularea de bani pentru pensionare – cu cat luati mai repede startul, cu atat mai mult veti beneficia pe termen lung.
- Nu riscati sa fiti pus pe lista neagra. De multe ori, oamenii nu sunt multumiti cu pozitia site-ului lor in rezultatele Google si incearca sa o ia pe scurtatura spre succes. Insa incercarea de a alimenta in mod artificial progresul site-ul dumneavoastra in SERP (rezultatele motorului de cautare) poate costa scump afacerea dumneavoastra. Nu se cunoaste daca este sau nu o ranchiuna pe care o are Google, dar cine vrea sa afle? Folosind tehnici dubioase, activitatea este mentionata ca „hacking” SEO. Exemple: umplerea unei pagini cu cuvinte-cheie, text invizibil, pagini de intrare si spam. Profesionistii din domeniu cunosc importanta faptului de a sta deoparte de tehnicile de „hacking”, si vor construi pozitia in top in mod natural, preferand sa adere la politicile Google. Daca incercati sa va ocupati de acest aspect pe cont propriu, s-ar putea intampla ca sa participati accidental intr-o activitate de „hacking” SEO fara ca macar sa va dati seama de acest lucru. Este unul dintre riscurile la care nu ati dori sa va expuneti.
Comentarii