Eliminati petele de cafea din covoare!

Covor patat cu cafea
Organizeaza-ti bucataria folosind rafturi de plastic
Care sunt cele mai bune culori pentru dormitor?

Daca veti curata pata mai devreme, e o sansa de a o scoate complet din covor. Cu cat tratati o pata mai repede, cu atat mai usor va fi si metodele mai putin complicate.

Covor patat cu cafea

Inlaturarea petelor proaspete de cafea

  • Nu uitati sa curatati intotdeauna pata de cafea din afara catre mijloc. Este de asemenea important sa nu sa spele covorul. Acest lucru deterioreaza fibrele si se pot trage chiar si bucati de covor afara. In schimb, utilizati o sugativa sau o miscare de presare, fara spalare.
  • Folositi o carpa alba curata pentru a sterge cat mai mult posibil din cafea. Se toarna o cantitate mica de apa rece pe pata de cafea. Utilizati o noua panza alba curata si continuati pana se inlatura tot lichidul.
  • Este posibil sa trebuiasca sa repetati acest proces de cel putin de doua ori, in functie de tipul de cafea si cat de multa a „aterizat” pe covor. Nu saturati covorul cu apa. Incercati sa diluati cafeaua, dar inca sa se poata absorbi cu o carpa.
  • Ca etapa finala, folositi detergentul dumneavoastra preferat pentru indepartarea petelor de covoare. Asigurati-va ca urmati bine instructiunile.

Indepartarea petelor vechi de cafea de pe covoare

Pasii pentru a elimina o pata de cafea veche sunt foarte asemanatoare, dar sa stiti ca aceasta poate lua o multime de efort prin repetare. Este important sa se ude usor zona patata inainte de a incepe sa trateze pata. Se repeta toate etapele pentru indepartarea petelor proaspete de cafea de mai sus, pana cand nu se poate vedea niciun progres.

Curatare covor

In cazul in care covorul este lana sau un amestec de lana, sau daca nu sunteti sigur de tipul fibrelor, incercati 3 picaturi de detergent de vase amestecat intr-o cana de apa. Frecati covorul cu buretele inmuiat cu aceasta solutie si continuati sa-l stergeti alternativ, cu o carpa umeda si una uscata. Daca stiti ca covorul nu este din lana sau lana amestec, puteti incerca sa amestecati o lingura de amoniac cu o cana de apa. Testati aceasta solutie intr-un loc ascuns pe covor pentru a va asigura ca nu deterioreaza culoarea. Aspirati usor solutia de amoniac pe covor si asteptati 3-5 minute. Covorul se clateste si se usuca. Se termina prin tamponare cu un prosop uscat si care sa permita covorului sa se usuce complet.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.