Gasirea veterinarului potrivit pentru pisica sau cainele dvs.

Sfaturi pentru depozitarea hainelor aduse de la curatatorie
Doriti sa incepeti o afacere de curatare a covoarelor?

Alegerea unui medic veterinar este una dintre cele mai importante decizii pe care le veti lua pentru pisica sau cainele dvs. Medicul veterinar va fi un partener important pentru dvs. pentru a va asigura ca animalul dvs. de companie traieste o viata lunga si sanatoasa. Ganditi-va la problemele care sunt importante pentru dvs., cum ar fi orele si locatia clinicii. Cunoasterea din timp a preferintelor va va ajuta sa va restrangeti alegerile.

Cand ar trebui sa gasesc un veterinar?

Cel mai bun moment pentru a gasi un veterinar este inainte de a avea nevoie de unul. In mod ideal, veti alege un veterinar inainte de a va aduce acasa animalul de companie, iar unele cabinete va pot ajuta chiar sa gasiti cel mai bun animal de companie pentru familia dvs.

Daca va mutati, ar trebui sa cautati un veterinar cat mai curand posibil. Nu asteptati pana cand cainele sau pisica dvs. are nevoie de un veterinar inainte de a incepe sa cautati unul. Nu vreti sa faceti fata stresului de a fi nevoit sa gasiti un veterinar daca animalul dvs. de companie este bolnav sau ranit.

Cum gasesc un veterinar?

Viu-graiul este adesea cea mai buna modalitate de a gasi un veterinar. Adresati-va prietenilor si familiei pentru recomandari. Recenziile online pot fi utile, dar sugestiile de la persoane in care aveti incredere sunt si mai bune. Totusi, animalele de companie si familiile diferite au nevoi diferite, asa ca luati in considerare intalnirea cu cativa veterinari inainte de a face alegerea.

Puteti consulta, de asemenea, asociatia medicala veterinara din orasul dumneavoastra, pentru o lista de medici veterinari calificati. Daca va mutati, medicul veterinar actual va poate face recomandari, sau puteti cauta online pe site-uri specializate precum www.cabinetveterinar.net.

Daca cainele sau pisica dvs. este de rasa pura, va puteti inscrie la cluburile locale de rasa. Membrii clubului stiu adesea care veterinari au experienta cu rasa specifica a animalului dvs. de companie.

Cum stiu daca un veterinar e potrivit pentru animalul meu de companie?

Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un veterinar:

  • Aranjati o vizita la veterinar fara animalul dvs. de companie, astfel incat sa puteti vizita cabinetul. Acesta este un moment excelent pentru a observa daca cabinetul este curat si bine organizat. Puteti vorbi cu personalul si vedeti daca par prietenosi si de ajutor.
  • Intrebati despre serviciile pe care le ofera. Daca animalul dvs. de companie are nevoie de o radiografie sau un alt test, o pot face la cabinet sau va trebui sa mergeti in alta parte?
  • Aflati programul de lucru si cum sunt acoperite situatiile de urgenta. Daca este o practica cu mai mult de un veterinar, poate doriti sa intrebati daca puteti vedea un anumit veterinar.
    Aflati daca filozofia lor se potriveste cu a dvs. Medicii veterinari sunt pur si simplu oameni ale caror personalitati pot varia. Unele sunt calde, in timp ce altele sunt foarte profesionale. Cautati un veterinar a carui atitudine se simte ca o potrivire.

Ce ar trebui sa fac daca am o problema cu veterinarul meu?

Daca nu sunteti multumit de ingrijirea veterinarului pentru animalul dvs. de companie, puteti incerca sa discutati cu el despre asta. Intrati in conversatie cu mintea deschisa si fiti dispus sa ascultati de ce ingrijirea veterinarului a fost diferita de ceea ce va asteptati. Poate fi o conversatie dificila, dar medicul veterinar ar trebui, de asemenea, sa fie deschis sa va asculte preocuparile. Fiti pregatit sa impartasiti motivele preocuparilor dvs. Veterinarul dumneavoastra va poate explica procedurile sau poate decide sa-si schimbe abordarea de tratament. Daca tot nu sunteti de acord, poate fi necesar sa va programati o a doua opinie sau sa schimbati veterinarul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.