Si centrala termica se poate strica

7 Lucruri de urmarit inainte sa cumparati o piesa de mobila sh
Alegerea unui contabil - Procesul simplificat

Centrala dvs. este unul dintre cele mai nepretuite aparate din casa dvs. Desi s-ar putea sa nu fie vizibil pentru ochi tot timpul sau in fruntea mintii in fiecare zi, adevarul este ca depindeti de apa fierbinte pe care v-o ofera aproape in fiecare zi. Si asta inseamna ca chiar si problemele mici pot provoca o intrerupere destul de mare. Atunci cand depindeti de apa fierbinte pentru orice, de la gatit la curatare la baie si chiar pentru utilizarea cu alte aparate, o problema cu incalzitorul de apa va poate opri viata acasa, mai mult sau mai putin.

Aceasta inseamna ca este important sa intelegeti cateva dintre cele mai importante si comune motive pentru care centrala dvs. poate inceta sa functioneze. Cu cat stiti mai multe despre aceste probleme cu centrala, cu atat veti deveni mai capabil sa le diagnosticati corect si apoi sa luati singur actiunile adecvate. Mai jos,  catalogul web www.montaj-centrale-termice.net va prezinta cateva dintre cele mai frecvente probleme cu centrala cu care va puteti confrunta, ce le cauzeaza si ce ar trebui sa faceti pentru a le remedia, astfel incat sa va puteti recupera apa calda.

Scurgeri de apa

Scurgerile de apa sunt poate cel mai frecvent tip de problema cu centrala cu care va veti confrunta. Orice centrala va incepe sa curga in cele din urma, deoarece, prin natura lor, apa va coroda in cele din urma rezervorul si va crea fisuri sau fracturi microscopice. Cu toate acestea, acesta nu este intotdeauna un semn ca rezervorul dvs. este cel care curge. Daca scurgerea pare sa provina din partea de sus a rezervorului dvs., acesta ar putea fi un semn ca conexiunile dvs. de apa sunt slabite.

Verificati pentru a va asigura ca tevile de intrare a apei rece si tevile de iesire a apei calde sunt ambele conectate solid si nu zdranganesc sau sunt slabite intr-o anumita forma. Daca scurgerea pare sa vina de jos, ati putea avea o problema cu condensul, care poate fi rezolvata prin ridicarea termostatului. De asemenea, s-ar putea sa va reverse apa din conducta de preaplin sau din supapa de limitare a presiunii. Cu toate acestea, acesta ar putea fi si un semn al coroziunii rezervorului, ceea ce poate insemna ca trebuie sa inlocuiti centrala cat mai curand posibil, remarca o echipa de reparatii centrala termica Slatina.

Lipsa de apa calda

Este rezervorul plin cu apa, dar nu pare sa fie fierbinte? Aceasta ar putea fi o problema cu sursa dvs. de caldura. Pentru incalzitoarele electrice de apa, aceasta inseamna ca elementele dumneavoastra de incalzire s-ar fi putut defecta sau conexiunea lor electrica ar fi putut fi afectata. Pentru incalzitoarele de apa pe gaz, aceasta ar putea fi o lampa pilot proasta sau o conexiune defectuoasa la gaz.

Daca lumina pilot este aprinsa, dar gazul nu se aprinde, atunci ati putea avea o problema cu arzatorul in ansamblu care trebuie reparata. Daca incalzitorul dvs. este mai nou si are un sistem de aprindere electronica, verificati cutia de intrerupere pentru a vedea daca circuitul in care este centrala s-a declansat. Daca da, resetati-l si nu ar trebui sa aveti nicio problema ca centrala sa se aprinda din nou.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.