Dentist Timisoara

Intrebari pe care sa le puneti dentistului dumneavoastra

Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa le puneti intotdeauna dentistului din Timisoara preferat, plus lucruri pe care sa le tineti minte in timpul vizitelor copiilor dumneavoastra la stomatolog.

Cand ne gandim la probleme de sanatate si profilaxie, deseori nu ne gandim la dintii nostri. Dar mentinerea sanatatii orale este esentiala pentru evitarea problemelor in timp: aspectul gingiilor neingrijite, pierderea dintilor la varsta mijlocie, respiratie urat mirositoare cronica sau chiar conditii de sanatate mai rele nu sunt chiar o imagine placuta.

La fel cum discutati si impartasiti grijile dumneavoastra doctorului, este important sa mentineti un dialog si cu dentistul dumneavoastra. Pana la urma, si el este doctor – este expert in zona de deasupra gatului dumneavoastra si pana sub ochi.

1. Ce pot face eu pentru a-mi imbunatati sanatatea dentara?

Gura fiecaruia este diferita, iar dumneavoastra ati putea avea nevoie sa faceti mai mult decat ghidul general de periere dupa mese si clatirea zilnica. Medicii dentisti din Timisoara va pot da informatii personalizate. Va pot sfatui daca aveti nevoie sa va periati mai des, sau daca aveti nevoie de o reimprospatare in clatire. Va pot spune daca este necesar sa mariti sau sa micsorati cantitatea de fluor ingerata, si cat de des sa veniti pentru o vizita la cabinetul stomatologic. Nu va simtiti prost sa va intrebati profesionistul dentar despre produsele noi pe care le-ati vazut in publicitate, si daca v-ar putea ajuta sau sunt o pierdere de bani. In plus, ar putea chiar sa aibe mostre pe care le puteti incerca.

2. Ce puteti face dumneavoastra pentru a-mi imbunatati sanatatea dentara?

Fie ca e vorba de aparate nocturne pentru scrasnirea dintilor, sau tratament pentru respiratia urat mirositoare, dentistul va poate ajuta sa imbunatatiti sanatatea gurii dumneavoastra. Dar tineti minte, el nu este un vrajitor. Pentru a va putea sfatui in legatura cu noutatile in ingrijirea dintilor, ei trebuie sa stie despre orice problema simtiti, chiar daca par minore in acest moment. A-i spune despre orice durere, disconfort sau anomalie inseamna ca poate veni cu solutii care va pot imbunatati confortul zilnic si chiar sa previna probleme mai mari de la a aparea mai tarziu.

3. Care este starea generala a sanatatii mele dentare?

Ii puteti cere dentistului din Timisoara sa ofere o examinare completa a zonei gurii, ceea ce include atentia la orice noduli sau umflaturi care nu ar trebui sa fie acolo; masurarea densitatii osoase, in special daca va ingrijoreaza osteoporoza; sau verificarea scrasnirii inconstiente a dintilor. El se poate asigura ca totul functioneaza normal si, daca nu, poate incepe discutiile asupra optiunilor de tratament.

4. Este ceva despre care ar trebui sa-i spun doctorului meu de familie?

Exista o gama vasta de probleme de sanatate care incep in gura. Schimbarile din interiorul gurii dumneavoastra pot semnala conditii clare precum deficiente de vitamine sau osteoporoza; gingiile inflamate pot fi un indicator al diabetului. Dentistul va poate face constient de ce simptome ar trebui aduse in atentia doctorului dumneavoastra de familie.

5. Este ceva ce trebuie sa stiti de la medicul meu de familie?

Dentistul dumneavoastra din Timisoara ar trebui informat despre orice schimbari in starea dumneavoastra generala de sanatate. De exemplu, complicatiile subite in gura dumneavoastra pot fi cauzate de medicatia pe care o luati sau legate de schimbarile de sanatate sau stare din orice alta parte a corpului dumneavoastra.