Fotograf nunta in Timisoara

Probleme frecvente ale fotografilor de nunta incepatori

Defectiuni ale echipamentului

Daca vei scapa un obiectiv la nunta, sau aparatul nu mai functioneaza, nu conteaza cat de scump este, va trebui sa continui fotografiatul. Daca esti singurul fotograf de nunta din Timisoara angajat, si mirii se bazeaza pe tine pentru fotografierea nuntii lor, scuzele nu trebuie sa existe. Asadar, este esential sa iti dublezi toate ustensilele astfel incat daca ceva se strica, vei avea variante de rezerva.

Avand la dispozitie doua camere foto, iti vei permite sa schimbi obiectivele fara a fi nevoie sa le demontezi, utilizand ambele aparate. Doar monteaza un obiectiv pe o camera, si un altul pe cealalta si le poti schimba intre ele cand doresti. Daca nu detii doua camere sau una care sa aiba o suprapunere suficienta de lungime focala a obiectivului, ia in considerare inchirierea (sau împrumutul) a ceea ce ai nevoie pentru intreaga zi. Dar daca ti-ai propus sa devii un fotograf de nunta profesionist, este cazul sa faci aceasta investitie, nu sa te imprumuti permanent.

Fotografii de grup dezordonate

Pozele grupurilor mari nu sunt usor de pregatit, in primul rand trebuie sa-i ingramadesti pe toti (si sa scapi de cei nedoriti), apoi trebuie sa te asiguri ca toti se vad, toti zambesc, se uita spre camera si nu clipesc. Insotitorii pot fi de mare ajutor pentru a gasi pe toata lumea care ar trebui sa apara in fiecare poza, dar tine de tine sa ii aranjezi.

Plaseaza-i pe cei importanti catre centrul grupului, in jurul mirilor, iar pe cei inalti in spatele grupului. Adu un pedestal si un trepied inalt, sau gaseste un loc avantajos pentru fotografierea grupurilor foarte numeroase. Poate fi de folos sa aduci ceva ce face putina galagie pentru a atrage atentia – perna care scoate zgomote poate fi de folos pentru a destinde atmosfera, dar nu va functiona de mai mult de doua sau trei ori.

O metoda de a evita ca lumea sa clipeasca folosita de multi fotografi de nunta din Timisoara este sa ii indrumi sa inchida ochii si sa ii deschida cand vei ajunge cu numaratoarea la trei, acesta fiind momentul in care vei face poza. Fa cateva poze fiecarui grup in speranta ca toata lumea va arata asa cum iti doresti in cel putin una, dar fi pregatit sa modifici putin pozele post fotografiere, inainte sa le pui pe Facebook sau pe website.

Omiterea detaliilor

Fiind liber de povara imbracarii in haine oficiale inseamna ca te poti concentra pe fotografii care spun intreaga poveste a zilei. Daca esti acolo in calitate oficiala, aceste fotografii vor fi de asemenea apreciate. Fotografiaza lucrurile marunte pentru alegerea carora mireasa a petrecut atat de mult timp; decoratiunile de pe mese, meniurile, numele de pe mese, florile, precum si tortul de nunta sau paharele de sampanie.

Fotografierea in format JPEG

Este o miza mare in joc atunci cand fotografiezi o nunta, si trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie suficient spatiu de stocare atunci cand editezi imagini pentru corectarea unor probleme de expunere, echilibru de culoare sau nuante de alb. Asta inseamna sa fotografiezi in format brut. Cu orice pret, fotografiaza in format JPEG si in acelasi timp fotografiaza in format brut pentru a evita orice probleme, si pentru a te impune ca un fotograf de nunta din Timisoara profesionist si care livreaza mereu calitate.