Geamuri termopane Timisoara – Tamplarie PVC Timisoara

Ce sunt Termopanele Si Cum Functioneaza?

Orice firma de tamplarie PVC din Timisoara iti va spune ca termopanele reprezinta utilizarea a doua panouri de sticla pentru a reduce transmiterea caldurii si a zgomotului prin ferestre si usi. La o fereastra normala, atat caldura cat si zgomotul sunt transferate cu usurinta prin geam. Pe timpul verii, soarele incalzeste locuinta. In timpul iernii, caldura se scurge din locuinta in afara. Platesti mai mult pentru incalzire si racire. Pe tot timpul anului, zgomotele isi fac drum cu usurinta prin fereastra.

Folosind doua panouri de geam, stratul de aer comprimat dintre cele doua panouri reduce transmiterea atat a caldurii, cat si a zgomotului. La produsele ieftine, spatiul dintre cele doua panouri de sticla este umplut cu aer. Produsele termopane de calitate – mult mai eficiente – folosesc un gaz, cum ar fi argonul, pentru performante ridicate.

Care sunt beneficiile utilizarii?

O locuinta mai confortabila

Folosirea de termopane pentru usile si ferestrele casei va face ca familia ta sa se simta mai confortabil. Acestea vor tine departe caldura in timpul verii, si frigul in timpul iernii. Nu multora dintre noi le place vesnica pornire si oprire a sistemelor de incalzire si ventilatie, provocand zgomot si bombardandu-ne cu aer cald sau rece. Totodata iti vor pastra temperatura constanta in locuinta, scazand numarul de declansari ale sistemelor de incalzire/racire.

O locuinta mai linistita

Iti doresti o locuinta mai linistita? In ziua de astazi, zgomotul poate afecta placerile pe care ti le ofera o locuinta. Acest tip de produse nu te ajuta cu zgomotul din interiorul casei, dar cu siguranta te ajuta sa tii la distanta zgomotul din exterior.

Prijn montarea de ferestre tip termopan cu ajutorul unei firme de tamplarie PVC din Timisoara poti reduce semnificativ poluarea fonica de care ai putea suferi. Asta include zgomote enervante cum ar fi latratul cainilor, aparate de aer conditionat zgomotoase, vecini galagiosi, sunete din trafic, zgomot ale aeronavelor, muzica din cluburile si pub-urile din apropiere.

Facturi mai mici de energie

Facturile de energie sunt in continua crestere, iar asta va fi o problema pe termen lung pentru bugetul familiei tale. Ferestrele pot avea un impact sever asupra incalzirii si racirii unei cladiri. Pana la 40% din energia necesara incalzirii unei locuinte se poate pierde, 87% din aceasta fiind din cauza ferestrelor.

Imbunatatirea performantelor termice ale ferestrelor va duce la reducerea costurilor de energie, si totodata la reducerea emisiillor de gaze cu efect de sera.

O locuinta mai sigura

Majoritatea intrarilor prin efractie in locuinte se face prin ferestre si usi. Ferestrele standard nu ofera casei tale nici o protectie impotriva hotilor. Ferestrele si usile cu termopan modern, ce folosesc sisteme de inchidere multi-punct, precum si tamplarie securizata, pot imbunatati securitatea, impiedicand spargatorii sa patrunda in casa ta.

Reduc Condensul

Condensul are loc atunci cand se intalnesc o suprafata rece si aer umed. Il poti observa atunci cand pe paharul de pe masa se formeaza „ceata”, iar oglinda din baie se abureste. In multe locuinte de astazi, condensul la ferestre si usi este o problema. Avem aceste panouri de geam subtiri, de 3mm, care in timpul lunilor reci devin o suprafata rece. Cand apare caldura, aerul umed din locuinta intalneste panoul rece de sticla, ducand la formarea condensului.

Formarea condensului pe ferestre poate cauza numeroase probleme. Umezeala se poate prelinge pe geam, alterand rama – in special daca aceasta este din lemn. Uneori, condensul poate provoca stricaciuni peretilor, covoarelor sau podelei. Niveluri ridicate ale umiditatii sunt medii propice pentru aparitia mucegaiului.

Conform firmelor de termopane din Timisoara, acest tip de ferestre va elimina aceste probleme. Gazul dintre cele doua panouri de sticla va asigura ca panoul interior va avea temperatura camerei. Probleme cu condensul vor deveni probleme din trecut.

Imbunatatesc valoarea locuintei tale

Termopanele vor ajuta locuinta ta sa dobandeasca mai multe stele la evaluarea energetica. Folosirea lor pentru a obtine o evaluare ridicata furnizeaza un retur al investitiei excelent (ROI), reducand facturile de energie, dar exista si alte bonusuri.

Reduc amprenta de carbon

Astazi suntem constienti ca incalzirea globala si schimbarile climatice ne afecteaza viata. Ultimii ani au inregistrat temperaturi record pe intreg globul pamantesc. Acesta este un efect asupra sigurantei pentru unii, o asigurare pentru altii, si un viitor mai sarac pentru copii nostri. Termopanele reduc emisia gazelor cu efect de sera emanate de sistemele de incalzire si racire, reducand amprenta de carbon a locuintei. Asadar, apelati astazi la o firma de geamuri termopane din Timisoara si incepeti sa imbunatatiti performanta energetica a casei Dvs!