Inchiriere corturi Timisoara

De ce sa inchiriati corturi – Care sunt avantajele?

Daca aveti o idee destul de buna de dimensiunea si tipul de cort de inchiriat pe care il doriti, inainte de obtinerea unei oferte de pret este important sa va ganditi la toate accesoriile suplimentare de care ati putea avea nevoie sau pe care le-ati dori. Aceste accesorii pot influenta destul de serios pretul final.

Corturile cu plafonul transparent sunt o alternativa foarte populara la un cort de inchiriat alb si, in general, nu costa cu mult mai mult. Cu toate acestea, retineti ca, daca orice parte a evenimentului dumneavoastra are loc in timpul zilei, soarele poate transforma un cort cu plafon transparent intr-o sera gigant pentru transpirat.

  • Captuseala – Tot acel material cu aspect matasos din interior, pe care il vedeti in interiorul corturilor in filme sau reviste… e o captuseala. Este scumpa si nu la toate felurile de corturi este necesara, mai ales daca optati pentru un cort de inchiriat pe stalpi. Daca aveti intr-adevar sa aiba o captuseala, fiti atenti, ele pot costa pana la de trei ori costul cortului! Si daca vreti o captuseala de o anume culoare, ei bine, veti plati SI mai mult. (Sugestie: puteti face acelasi lucru prin iluminare, pentru un cost mult mai mic).
  • Pereti – Principalele tipuri de pereti sunt cei solizi, transparenti, tip catedrala (cu ferestre) si din diverse tesaturi. Daca aveti sau nu nevoie de pereti depinde de temperatura mediului ambiant. Daca va casatoriti intr-un climat mai cald, sariti peste achizitia de pereti. Daca e un climat mai rece, peretii sunt, in majoritatea cazurilor, o idee buna. Daca ploile sunt frecvente, peretii va ajuta sa mentineti totul uscat. (Peretii din material textil nu va vor ajuta in cazul de ploaie rece – acestia sunt, intr-adevar, doar pentru aspect).
  • Podele – Optiunile sunt simple atunci cand vine vorba de a avea podele vechi si macinate, cu sau fara un ring de dans, sau o podea complet separata, sub cort. Evident, motivul este optiunea cea mai putin costisitoare, dar exista cateva dezavantaje. Daca ploua in zilele de pana la nunta, podeaua poate sa fie uda sau chiar inmuiata. De asemenea, pe un sol simplu poate fi dificil pentru oaspeti sa se plimbe sau sa danseze pe tocuri (de aceea iata de ce este foarte important ca sa ii informati pe oaspetii dumneavoastra ca ar fi cel mai bine sa aiba si astfel de incaltaminte, pentru activitati in aer liber). Daca puneti cortul de inchiriat pe un teren care este inclinat sau denivelat, poate doriti sa se ia in considerare niste pardoseli, in scopul de a nivela zona. Podelele pot costa oriunde pe la 40-150 de lei pe metru patrat, ceea ce nu pare prea mult, pana cand faci calculul total! Daca nu va puteti permite parchet complet, luati in considerare adaugarea doar a unui ring de dans (care va fi o varianta mult, mult mai putin costisitoare).
  • Iluminat – Daca nunta dumneavoastra este pe timp de noapte, daca nu vreti sa aiba invitatii dumneavoastra experienta senzoriala a mancatului si dansului in intuneric, veti avea nevoie de unele surse de iluminat in interiorul cortului. Exista astfel tone de optiuni de iluminare disponibile – totul, de la lumini bistro, insirate peste tot plafonul, pana la felinare si lumanarile puse in diverse suporturi, care sa dea o lumina ca de scena de teatru. Luminile pot fi montate pe plafon sau luminile stil scena de teatru pot fi cu geluri. Asemenea, puteti obtine de un sistem de iluminat conectat la un variator pentru a permite mai multe feluri de iluminat, in functie de starea de spirit din timpul dansului. Uneori, cuplurile aleg sa isi creeze singure propriul sistem de iluminat – asta presupune ca sa fie informata de acest lucru societatea care ofera cortul de inchiriat ca sa nu le includa pentru acest eveniment, caci altfel veti avea nevoie de timp pentru a le elimina din cort, timp de care sa nu puteti dispune, daca programul pregatirilor este prea scurt. Un alt lucru important care trebuie sa se ia in considerare atunci cand sunteti preocupat de optiunile de iluminare este puterea – in cazul in care amplasamentul dumneavoastra nu ofera destula putere, veti avea nevoie sa inchiriati si un generator.
  • Incalzire si racire – In cazul in care vremea va fi calda, veti dori sa investiti si in unele echipamente de racire. Ventilatoarele tind sa fie cea mai buna optiune, fiind prea costisitoare montarea de surse de aer conditionat. Deoarece corturile nu sunt nici sigilate, nici izolate, ele au nevoie de multa energie electrica pentru a mentine atmosfera racoroasa cu generatoare industriale imense. Ventilatoarele lucreaza foarte bine pentru a circula aerul si, in general, cele mari sunt si economice pentru inchiriat. Daca va casatoriti intr-un moment mai rece a anului, puteti inchiria un cuptor de cort cu un termostat pentru a incalzi cortul. Au existat cupluri care sa se intereseze despre inchirierea incalzitoarelor pentru a le amplasa in interiorul cortului, dar asta creste nervozitatea, deoarece acestea pot fi optiuni cu risc de incendiu, plus ca ocupa din spatiu, in timp ce un cuptor este de obicei plasat in afara unui cort de inchiriat, unde niciun invitat in stare de ebrietate nu poate da peste el accidental.