Rezervarea autoturismului la firmele de inchrieri auto

Agentii ale firmelor de inchirieri auto cele mai mari veti gasi dispuse in toata lumea. Insa in functie de locurile in care calatoriti, unele companii locale pot sa va ofere tarife mai mici; insa inainte de rezervare, cititi vreo cateva recenzii ale fostilor clienti pentru a fi siguri ca aceste companii mici se ridica si ele la standardele companiilor mari.

Faceti verificari intotdeauna. Folositi motoarele online pentru rezervari dar si site-urile specifice pentru a avea o idee privind preturile disponibile, dar trebuie sa mergeti si pe site-urile firmelor respective – adesea ele pot sa ofere reduceri exclusive, periodic.

Pentru reducerea costurilor, solicitati detalii privind discounturi marilor companii, despre programe de reducere bazate pe cupoane ori in situatia platii cu cardul. Daca sunteti angajatul unei companii de inchirieri auto, acestia s-ar putea sa va renegocieze tariful, asa ca verificati mereu acest lucru.

Inaintea rezervarii online, cercetati pe net daca sunt cupoane ori coduri promotionale care le puteti folosi pe site-ul companiilor de inchiriere auto. Tastati in caseta motorului de cautare numele firmei alaturi de cuvintele „cod cupon” si veti gasi adesea coduri care va pot economisi circa 5 – 20% din pretul total al inchirierii.

Inca nu ati facut acest lucru? E bine sa aveti in atentie inscrierea intr-un program de loialitate al firmei respective cand faceti rezervarea online. Programele pot diferi de la o firma la alta, dar majoritatea acestora sunt gratuite, ele oferindu-va anumite privilegii cand va selectati masina; Mai mult decat atat, informatiile dumneavoastra vor sta in baza lor de date si puteti pleca imediat in vacanta fara sa mai stati la rand ca sa completati formulere. S-ar putea sa fiti eligibil pentru diverse reduceri si beneficii gratuite.

Incercati sa intelegeti ce este inchirierea

Efectuati rezervarea online? Artunci cititi cu atentie termenii si conditiile contractului inainte de finalizarea procesului. Daca faceti o rezervare telefonica, atunci intrebati agentul cu privire la eventuale restrictii. Asigurati-va ca ati priceput toate conditiile de rezervare. Exista cumva vreo taxa de penalizare in caz ca nu ajungeti in timpul prevazut? Cat poate fi pastrat autoturismul daca stati blocat in trafic pe drumul spre locul de predare a masinii? Exista vreo taxa aditionala pentru soferii suplimentari? Trebuie ca numele lor sa figureze in contract?

Daca este cazul, intrebati daca exista restrictii privind deplasarea dincolo de granita. Pentru siguranta dumneavoastra, daca ar putea interveni vreo eventuala defectiune, luati-va garantia ca firma are cateva puncte de lucru prin marile orase prin care veti tranzita.

Verificati taxele la predare pentru inchirierile pe urma carora autoturismul va fi lasat la punctul de destinatie. Adesea ele pot fi exorbitante.

Intotdeauna cereti si numar de confirmare. La inchirierile de la aeroport luati-va masuri ca veti aduce la cunostinta reprezentantului firmei numarul zborului dumneavoastra precum si ora la care veti ateriza, conform programarii. Acest lucru va protejeaza rezervarea in situatia aparitiei unor intarzieri in programul de zbor.