Reparatii parbrize Timisoara

Crapaturile din parbriz sunt, in cele mai multe cazuri, consecinta unor zgarieturi ce nu au fost bagate in seama la timp, iar acum s-au transformat intr-o problema ce necesita apelul la un service specializat in reparatii de parbrize din Timisoara. Cateodata un obiect poate sa loveasca parbrizul atat de tare incat o crapatura se realizeaza instantaneu. Sunt mai multe feluri de astfel de crapaturi: spre exemplu acestea pot sa apara sub forma unor „explozii stelare”, care au multiple fisuri ce se distanteaza de zona de contact, ori pot sa apara ca o lunga fisura.

Este important apelul rapid la un service auto pentru reparatii de parbrize, deindata ce apar aceste fisuri, astfel incat sa fie evitate costurile pentru inlocuirea parbrizului. Nu este deloc neobisnuit ca mica zgarietura din parbriz sa devina doar in cateva zile o crapatura care sa nu mai poata fi reparata. Uneori se intampla, destul de rar insa, ca sa va amendeze politia daca nu va reparati parbrizul. Motivul acestei actiuni este acela ca o fisura mai mare a parbrizului poate stanjeni ori chiar reduce vizibilitatea, lucruri deosebit de periculoase atat pentru conducatorul auto, dar si pentru participantii ceilalti din trafic.

Sunt situatii in care pentru un sofer poate sa fie dificil sa isi dea seama de diferenta existenta intre o crapatura si o zgarietura. Diferenta consta in aceea ca o zgarietura nu patrunde adanc in stratul din exterior al parbrizului, precum o face crapatura. Daca nu esti sigur ca aveti o zgarietura ori o crapatura, mergeti repede la un astfel de service de reparatii parbrize in Timisoara, tinand cont si de faptul ca pretul unei reparatii a unei zgarieturi este mic comparativ cu pretul inlocuirii intregului parbriz.

Cum se opreste o extindere a unei crapaturi

Crapatura creste din cauza presiunii puternice la care este supus parbrizul. Autovehiculele moderne sunt realizat astfel incat parbrizul este parte componenta a rezistentei lor structurale. Astfel, cand autovehiculul se curbeaza, simultan si parbrizul sau se curbeaza. Trebuie sa tineti cont si de efectul caldurii precum si frigului asupra nivelului molecular al sticlei. Variatiile de temperatura determina schimbari in structura amorfa a sticlei, ducand astfel la extinderea crapaturilor.

Daca fisura se produce in timpul unei veri tarzii ori toamna devreme, atunci este deosebit de important ca sa fie reparata inainte ca temperatura sa coboare sub 0 grade. Lucrul acesta nu este indicat numai din cauza temperaturilor scazute. Aceste schimbari de temperatura vor afecta si cadrul metalic situat in jurul sticlei, contractarea ori extinderea sa putand cauza marirea fisurilor deja existente. Acumularea de zapada, altfel spus greutatea acestei zapezi poate pune multa presiune asupra parbrizului.

Alt factor care cauzeaza extinderile acestea e un volum mare al basului stereo. Vibratiile provocate de acesta vor duce la extinderea crapaturii. Unii prieteni, bine intentionati,  va vor propune solutii auzite de ei prin piata, cum ar fi foșlosirea de superglue ori alti adezivi de-a lungul fisurii. Substantele acestea nu au  niste formule create special pentru a rezista la presiunea zilnica la care e supus parbrizul, ele provocand doar un fals sentiment de siguranta, dar pe termen lung creeaza cheltuieli mai ridicate.

Nici acoperirea crapaturii nu ajuta la repararea sa, dar tine la distanta atat murdaria cat si apa. Lucrul acesta va face reparatia mult mai eficienta. Cu toate ca sunt mai multe tehnici de prevenirea cresterii fisurii, este important ca sa nu mizati pe acestea o perioada prea lunga de timp.

Regula pentru crapaturi este aceea ca, daca ea are dimensiunea mai mica decat bancnota de cinci lei, ea poate sa fie reparata. O crapatura mai mare de atat va necesita inlocuirea parbrizului intreg. Asadar, daca va gasiti intr-un astfel de caz, indicat pentru bugetul dumneavoastra este sa mergeti repede la un service din Timisoara pentru reparatii parbrize.