Reparatii telefoane Timisoara

Oportunitate de afaceri – Service de reparatii telefoane

Aveti in vedere diferite tipuri de afaceri pe care sa le porniti anul acesta, iar un service de telefoane mobile in Timisoara este pe lista dumneavoastra scurta. Si ar trebui sa fie acolo din motive intemeiate – este o industrie care creste zilnic, necesita investitii minime pentru a incepe, iar abilitatile pot fi usor de dobandit.

Tipuri de operatiuni

Exista doua tipuri principale de afaceri cu reparatii de telefoane mobile: magazin si service mobil.

Magazinele au o locatie fizica. Acestea ar putea fi intr-o piata, in strada, intr-un depozit, in interiorul unui mall, oriunde. Vitrina va oferi mai multa incredere initial pentru primii clienti. Aceste locatii permit de asemenea proprietarilor sa se angajeze in construirea unui brand. Locatii excelente pentru acest tip de business sunt zonele cu trafic ridicat, si pot reprezenta o sursa importanta de noi clienti. Insa trebuie sa intelegeti ca locatia devine una dintre cheltuielile cheie ale afacerii, iar proprietarii vor trebui sa se asigure ca magazinul va mentine ore regulate de lucru.

Service-urile mobile de reparatii smartphone din Timisoara isi desfasoara activitatea in locatii care nu sunt deschise publicului. Acestea ofera servicii de preluare personala – sau prin curier sau posta – a dispozitivelor, si returnarea lor in acelasi mod. Aceste optiuni ofera confort clientilor, in special pentru cei care sunt foarte ocupati. Abilitatea de a incepe afacerea fara o locatie fizica permite mai multor antreprenori de acest gen sa functioneze din subsoluri sau garaje – adica locatii cu costuri minime. Aceasta optiune reduce in mod drastic costurile de pornire ale afacerii.

In cazul reparatiilor mobile, vanzarile si operatiunile de marketing si reclama pentru afacere sunt esentiale pentru obtinerea primilor clienti. Deoarece aceste companii nu dispun de locatii fizice pentru a insufla increderea initiala a clientilor, proprietarii trebuie sa se asigure ca toate aspectele afacerii sunt prezentate cat mai profesional posibil, incluzand aici site-ul web, recenzii pozitive si calitatea lucrarilor. Desigur, multe magazine ofera servicii de preluare si returnare a dispozitivelor clientilor, insa aceste doua optiuni de afaceri nu se exclud reciproc.

De ce o afacere de reparatii telefoane mobile si nu un magazin de vanzare cu amanuntul ?

Raspunsul este simplu: marjele de profit. Marjele de profit pe care le au service-urile mobile sunt ridicate. De obicei, costurile principale sunt partile componente si forta de munca. Acest lucru poate duce la marje de aproape 100% pentru multe servicii. In comparatie cu vanzarea telefoanelor mobile intr-un mediu de vanzare cu amanuntul, unde marjele cele mai mari sunt de obicei la dispozitivele resigilate, cu procente de 20% – 40%.

Sa presupunem ca afacerea Dvs de reparatii smartphone din Timisoara obtine in medie 200 de lei pentru o reparatie, si efectuati 10 operatiuni in fiecare saptamana, adica venituri de 2000 lei saptamanal. Sunt sanse ca cele 10 reparatii sa dureze 5-6 ore de munca. De asemenea, este foarte putin probabil ca vanzarile a 10 smartphone-uri sa produca profituri apropiate de aceasta suma.

Ce va trebui ca sa incepeti?

Piesele, instrumentele si experienta sunt cerintele esentiale pentru a derula o afacere de reparatii telefoane in Timisoara. In ceea ce priveste piesele de schimb, lucrurile cum ar fi ecrane, porturi de incarcare, folii de sticla sau baterii pot fi obtinute cu usurinta de la furnizorii locali si de la distribuitorii de pe Internet. De obicei, nu exista cantitati minime de comanda pentru piese, astfel multi proprietari pastreaza un nivel scazut al inventarului si comanda parti strict pentru nevoile lor.

Uneltele necesare pentru reparatii variaza de la un dispozitiv la altul, dar sunt, in general, ieftine. Un kit universal de instrumente inteligente pentru telefoane va fi suficient pentru a incepe. Alte cerinte vor include: alcoolul izopropilic (fantastic pentru telefoanele degradate de apa), peria antistatica, ventuza si pensete. Toate instrumentele enumerate pot fi achizitionate online.