Inca un service de electrocasnice

Vreti sa va lansati propriul atelier de reparat produse electrocasnice in Timisoara? Piata acestui tip de ateliere este intr-o plina ascensiune, iar deschiderea unei astfel de afaceri poate fi o idee excelenta pentru dumneavoastra.

Aceasta este era in care totul pare sa fie actionat electric. O gospodarie obisnuita este compusa peste 85% din echipamente electrice, incepand cu bucataria si cu aparatele electrocasnice. O persoana adulta petrece 90% din zi folosind echipamente electronice. Oamenii sunt dependenti de electricitate de ani buni, si probabil acest lucru nu se va schimba. De fapt zilnic apar tot mai multe masini electrice care sa ajute omul in viata de zi cu zi. Asadar nu este de mirare ca atelierele de reparatii electrice apar ca ciupercile peste tot. Aceasta a devenit o afacere profitabila.

Tipuri de ateliere pentru reparatii

Atelierele de reparatii produse electronice si electrocasnice din Timisoara sunt specializate in gadgeturi si aparate pe care oamenii le folosesc acasa, in timpul liber si la serviciu. Iata cateva exemple: televizoare, frigidere, computere, componente, aparate radio, camere video, laptopuri si chiar jucarii. Insa unele ateliere pentru reparatii produse electronice s-au specializat in repararea electronicelor cum ar fi televizoare si aparate de bucatarie. Acestea sunt de regula mici ateliere situate in vecinatate sau in centrele comerciale ce deservesc consumatorii ce le calca pragul si care accepta plati cash sau prin carti de credit.

Atelierele de reparatii echipamente industriale se adreseaza in general companiilor cum ar fi fabrici, spitale, banci, etc si se ocupa de repararea placilor cu circuite, a surselor de electricitate, a monitoarelor, sistemelor de telecomunicatii, sisteme de supraveghere video si alte aparate specifice industriilor respective. Acestea sunt de regula companii mari cu multe ramificatii ce se pot ocupa de fiecare industrie in parte. Deoarece tranzactiile in domeniul electronicelor industriale sunt de obicei destul de mari, firmele ofera clientilor termene de plata.

Cum sa incepeti

Oamenii din Timisoara se vor orienta catre dumneavoastra pentru a-i ajuta atunci cand aparatele electrocasnice se defecteaza, sperand ca veti fi capabil sa-i ajutati sa salveze ceva bani reparandu-le produsul si sa nu fie nevoiti sa cumpere unul nou. Totusi, daca nu aveti cunostintele si abilitatile necesare sau daca nu sunteti certificat pentru a repara aparate electrice si alte masini dar va intereseaza afacerea ati putea angaja un electrician sau un tehnician acreditat sa efectueze reparatiile respective.

Exceptand personalul calificat, un startup va avea nevoie si de urmatoarele lucruri:

  • un stand si un spatiu, de preferinta in oras sau intr-un centru comercial;
  • seturi de reparatii electrice;
  • echipament de birou, un computer si un telefon;
  • parti de schimb electronice.

Puteti incerca diferite strategii de marketing pentru a va promova atelierul nou de reparatii electrocasnice din Timisoara catre clienti. Iata cateva idei pe care sa le luati in calcul:

  • oferiti un discount primilor 10 (sau ce numar doriti) clienti;
  • distribuiti manual cupoane cu reduceri (atunci cand tintiti locuitorii dintr-o anumita zona);
  • oferiti un sistem de plata flexibil;
  • oferiti verificari gratuite.