Video chat de acasa – Reguli pentru o sesiune cat mai reusita

Video chatul de acasa a devenit rapid o afacere infloritoare in multe tari. Noua tehnologie a facut sa fie mai usor sa va conectati cu clienti de oriunde de pe glob. Este important pentru acest tip de afacere sa va pregatiti cat mai eficient cand vine vorba de interactiunea video facilitate de Internet. In continuare aveti 10 ,,Asa da” si ,,Asa nu” care imbunatatesc experienta generala intr-o sesiune de video chat de acasa.

Asa Da: Puneti-va pe mut microfonul oricand nu vorbiti — chiar daca sunteti singura in camera. Zgomotul de fundal poate fi o distragere suparatoare si tulbura decursul oricarei intalniri.

Asa Da: Fiti atenti la setarile video ale calculatorului. Verificati daca microfonul este pus cumva pe mut inainte sa incepeti un monolog de doua minute pe care nimeni nu il va auzi.

Asa Nu: Pozitionati-va camera prea jos, prea sus sau indreptata catre un alt monitor. Unghiurile ciudate ale camerei pot reprezenta o distragere foarte mare cand vine vorba de video chat de acasa– si depreciata — in timpul apelurilor pentru video-conferinte. Asigurati-va ca camera dumneavoastra este la nivelul ochilor si pe monitorul pe care planuiti sa il folositi pentru conferinta.

Asa Da: Asigurati-va ca camera va este bine luminata (lumina din lateral este cea mai buna). Putine lucruri sunt mai rele decat a avea o intalnire profesionala in timp ce simtiti ca purtati o discutie cu cineva dintr-o temnita. Folositi lumina naturala de la ferestre sau pur si simplu aprindeti lumina de deasupra din camera pentru a lumina coferinta.

Asa Da: Purtati imbracaminte adecvata. Stiu ca poate fi tentant — in special daca lucrati de acasa — sa purtati o camasa larga si pantaloni de casa, dar imbracati-va ca si cand v-ati intalni fata in fata. Nu stiti niciodata daca va trebui sa va ridicati dintr-o data sau daca poate camera dumneavoastra va cadea. Asa ca purtati imbracaminte potrivita pentru ocazie in sesiunile de video chat de acasa.

Asa Da: Decoratiunile de arta de pe peretele dumneavoastra ar trebui sa fie adecvate lucrului, iar imprejurimile dumneavoastra curate. Daca camera dumneavoastra arata ca o camera de dormit din facultate dupa o betie grea, curatati-o sau gasiti o alta camera. Acest lucru include si biroul dumneavoastra! Evitati sa aveti mai multe cani de cafea, vase sau gunoi pe suprafata.

Asa Da: Testati-va microfonul inainte sa incepeti sesiunea de video chat de acasa, in special daca este un client important. Testati-l prin a face o conferinta video cu o prietena inainte. Nimic nu este mai rau decat sa incercati sa spuneti ceva crucial si sa nu fiti capabila sa comunicati clar din cauza ca claritatea si volumul audio sunt slabe.

Asa Da: Daca va aflati intr-un apel de grup fara video, prezentati-va inainte sa vorbiti. Incercati ceva precum ,,Buna, sunt Adina, am o intrebare.” In timp ce mai multe programe va vor categoriza drept cea care vorbeste, numerele de linie din conferinta nu o vor face. In consecinta, fiti politicoasa si prezentati-va.

Asa nu: Verificati sau cititi email-urile sau examinati articolele in timp ce sunteti in direct. Acest lucru include de asemenea sa faceti munca in plus inainte de apel. Este simplu pentru privitori sa isi dea seama daca nu sunteti complet concentrata si prezenta in timpul apelului video.

Asa Da: Cand vorbiti, uitati-va la camera in loc sa va uitati la dumneavoastra vorbind pe ecranul calculatorului. Va ajuta cealalta persoana din sesiunea de video chat de acasa sa simta ca sunteti suta la suta focusata si prezenta.

Este important sa tineti minte cat sunt aceste aspecte de importante in meseria de model online – daca doriti sa aveti cele mai bune rezultate lucrand de acasa.